Stare de urgență de Crăciun și de Revelion? Avertismentul lui Alexandru Rafila

,
Alexandru Rafila stare de urgență de Crăciun și de Revelion
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS [Sursa foto: Captură KANAL D]

După ce România a depășit pragul de 2000 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore, în spațiul public s-a vorbit tot mai mult despre introducerea restricțiilor și despre starea de urgență. Ce spune Alexandru Rafila despre această situație?


In articol:

Până ca Grupul de Comunicare Strategică să anunțe că România a atins un nou record negativ în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu coronavirus, Alexandru Rafila anunța ca există posibilitatea ca numărul cazurilor noi să crească în perioada următoare, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

România ar putea intra din nou în stare de urgență?

Având în vedere că numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere, autoritățile au adus din nou în discuție impunerea anumitor restricții, însă pentru moment, acestea ar putea fi aplicate doar local, în zonele în care situația epidemiologică o impune. Întrebat dacă în România ar putea fi instituită din nou starea de urgență, Alexandru Rafila a precizat că acest lucru s-ar putea întâmpla în cazul în care normele de protecție nu sunt respectate, iar numărul de îmbolnăviri va continua să crească. 

"De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie. Am spus de fapt de la începutul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru că fără o economie funcțională toate discuțiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred că sunt posibile, deci noi trebuie să menținem economia funcțională.

Și trebuie să ne adaptăm, adică să lucrăm cu ajutorul măsurilor de siguranță. Sperăm că vom avea medicamente eficiente de la anul.", a spus Alexandru Rafila, potrivit libertatea.ro.

Alexandru Rafila este de părere că România deja se confruntă cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus și că este esențial ca toate regulile să fie respectate pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

În prezent, autoritățile dau asigurări că situația este sub control.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Donald Trump și Melania Trump, confirmați cu coronavirus. Cum se simt cei doi?

Codul roșu de vijelii a făcut prăpăd în Dâmbovița, pompierii intervin de urgență: gospodării inundate, copaci doborâți

Alex Velea, probleme mari cu legea. Fulgy l-a dat pe mâna polițiștilor. Câți ani de închisoare riscă

Anunt de ultima ora despre starea de urgenta! Nu se va mai ieși din case după 22:00

Klaus Iohannis, anunț oficial despre introducerea restricțiilor: "Lucrurile scapă de sub control!" Ce măsuri vor fi luate după ce numărul cazurilor noi de coronavirus...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies