Sorin Oprescu face primele declarații, după ce a ieșit din arestul din Grecia

,
sorin-opresc-arest-grecia-declarații

Sorin Oprescu face primele declarații, după ce a ieșit din arestul din Grecia

[Sursa foto: Captură YouTube]

Sorin Oprescu a fost eliberat din penitenciarul din Grecia în care era închis și, acum, a făcut primele declarații. Fostul primar al Capitalei a spus că este dispus să facă tot ceea ce este necesar pentru a demonstra că este nevinovat.


In articol:

Sorin Oprescu a fost prins în Grecia, după ce a fost dat în urmărire internațională. Acum, fostul primar al Capitalei a fost eliberat și a făcut primele declarații.

Acesta susține că este nevinovat, dar și că va demonstra acest lucru.

Miercuri, 1 iunie, a fost ziua în care Sorin Oprescu a fost eliberat. Medicul a stat încarcerat timp de o săptămână și jumătate și marți, 31 mai, după ce a spus cât de grele sunt condițiile din penitenciarele din România, a reușit să îi convingă pe judecătorii din Atena să îl cerceteze în libertate.

Citeste si: Breaking News! Sorin Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast în Grecia

Sorin Oprescu susține că vrea să trăiască până când își poate demonstra nevinovăția

„Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare, pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că, la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am, probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

sorin-opresc-arest-grecia-declarații

Sorin Oprescu face primele declarații, după ce a ieșit din arestul din Grecia

[Sursa foto: Captură YouTube]

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut”, a spus fostul edil, conform Romaniatv.net.

Fostul primar a spus că nu a fugit în Grecia, așa cum se crede

„Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că, atunci când o să ies la pensie, o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă.

Citeste si: Motivul pentru care Sorin Oprescu nu s-a recasatorit niciodata. Care este regretul sau: ''M-am gandit ca nu am voie sa...''

Eram acasă, în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate, într-adevăr, se dorește să se afle adevărul.

Dar nu, s-a vrut altceva, cu o regie din asta ieftină cu complet de divergență, chestii care au dus la interpretarea şi la copy-paste-ul la ceea ce s-a spus a doua zi după confirmarea arestării în Bucureşti in septembrie 2015 de către Camelia Bogdan. Dacă veți avea curiozitatea, veți vedea exact textul. De aia am fost şocat”, a mai spus acesta la Antena 3.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Sorin Oprescu, retinut de DNA pentru luare de mita

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Încarcerat în Atena, Sorin Oprescu dă în judecată Spitalul Universitar. Acuzațiile acestuia merg către conducerea instituției

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies