Sorin Oprescu poate scăpa de arestul în Grecia, dacă plătește o cauțiune. Care este suma stabilită

,
sorin-oprescu-grecia-atena-cauțiune-arest

Sorin Oprescu poate scăpa de arestul în Grecia, dacă plătește o cauțiune

[Sursa foto: Facebook]

Astăzi, 31 mai, Sorin Oprescu a primit vestea că poate fi eliberat pe cauțiune în Grecia, unde se află în arest de câteva zile. Un judecător de la Curtea de Apel din Atena este cel care a decis acest lucru, iar termenul limită al plății este mâine, 1 iunie.


In articol:

Astăzi, 31 mai, este o zi mare pentru Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei. Un judecător de la Curtea de Apel din Atena a luat decizia ca acesta să fie eliberat pe cauțiune, iar prima zi a lunii iunie este termenul limită până la care suma stabilită poate fi plătită.

Suma pe care Sorin Oprescu trebuie să o plătească este cea de 5.000 de euro. Cu toate acestea, procedura de extrădare nu s-a încheiat, iar judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă Sorin Oprescu va fi trimis în România. Termenul pentru această hotărâre este de 40 de zile.

În prezent, Sorin Oprescu trebuie să respecte condițiile care i-au fost impuse de către instanța din Grecia. Mai exact, fostului primar nu îi este permis să iasă din Grecia și, de două ori pe săptămână, acesta trebuie să se prezinte la o secție de poliție.

Citeste si: Breaking News! Sorin Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast în Grecia

sorin-oprescu-grecia-atena-cauțiune-arest

Sorin Oprescu poate scăpa de arestul în Grecia, dacă plătește o cauțiune

[Sursa foto: Facebook]

Cum a ajuns Sorin Oprescu în Grecia

Sorin Oprescu a fost prins în Grecia, după ce a fost dat în urmărire internațională, atunci când poliția din România nu l-a găsit la reședința sa, după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Acesta a fost reținut pe data de 17 mai, în Atena, în timp ce încerca să ajungă pe una dintre insulele din Marea Egee.

Conform presei din Grecia, relatează Digi24.ro, Sorin Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, dar acesta nu voia ca reședința lui, pentru un timp îndelungat, să rămână în Atena.

„Glyfada este la 15 minute de centrul Atenei. Este zona în care poți foarte ușor închiria o mică navă și să pleci ușor, în 15-20 de minute să fii la primele insule de Marea Egee. Acolo stau cei mai bogați, precum fotbaliști cunoscuți, cântăreți, modele. Este o zonă în care trebuie să ai destul de mulți bani pentru a închiria sau pentru a sta acolo”, a spus Nikos Koudounis, un medic din Atena, la o zi de la arestarea fostului primar.

Citeste si: Cine erau „concubinele costisitoare„ pe care le întreținea Sorin Oprescu! Ultimele detalii despre condamnarea fostului primar general al Capitalei

Poliția caută persoanele care l-au ajutat pe Sorin Oprescu

„El a fost arestat ieri în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei. Acolo este deschiderea către Marea Egee. Se spune că urma să plece spre o insulă din Grecia și, după, în altă parte. Sub nicio formă nu a vrut să stea în Atena. Acum, poliția caută să afle cine l-a ajutat să intre în țară, unde a stat în Atena, cine l-a invitat la această casă unde a fost prins. Ultima știre este că a invocat și o problemă de sănătate, astfel încât să nu fie extrădat curând în România.

Cineva l-a ajutat ca să poată să stea acolo. Nu închiriase nimic. Poliția caută cine l-a ajutat și precum ce voia să facă de acolo. Să stai acolo definitiv este greu, pentru că te va găsi poliția, fiind o zonă foarte bine supravegheată”, a mai spus Koudounis, relatează Digi24.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Breaking News! Sorin Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast în Grecia

Lege semnată de Putin: Rușii mobilizați pentru războiul din Ucraina pot cere scutirea de la plata creditelor

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Zi decisivă pentru Sorin Oprescu! Fostul edil al Capitalei rămâne în arest în Grecia

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies