Sorin Cîmpeanu, declarații despre cum se vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională: „Vă garantez că vor fi cu prezenţă fizică, indiferent de condiţii"

,
Covid

Sorin Cîmpeanu, declarații despre cum se vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională: „Vă garantez că vor fi cu prezenţă fizică, indiferent de condiţii"

[Sursa foto: PixaBay]

Din cauza creșterii alarmante de cazuri de infectări cu COVID-19, autoritățile iau măsuri și impun restricții din ce în ce mai des. Ceea ce-i îngrijorează cel mai mult pe elevi este modul de desfășurare al examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională în condiții de siguranță. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre modul în care aceste două examene importante se vor desfășura.


In articol:

Din cauza creșterii alarmante de cazuri de infectări cu COVID-19, autoritățile iau măsuri și impun restricții din ce în ce mai des.

Ceea ce-i îngrijorează cel mai mult pe elevi este modul de desfășurare al examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională în condiții de siguranță. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre modul în care aceste două examene importante se vor desfășura.

Covid

Școlile revin la formatul exclusiv online curând

[Sursa foto: PixaBay]

Din nefericire, după ce școala a început fizic de puțin timp, elevii se pregătesc să facă, din nou, școală în regim online din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19 din întreaga țară.

Sorin Cîmpeanu, declarații despre cum se vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională

Cazurile de COVID-19 cresc din ce în ce mai mult pe zi ce trece, o mare problemă pentru elevi reprezentând și examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat din acest an.

Citeste si: Primul oraș din România care impune carantina totală. Rata de infectare a sărit de 7,5 la mie. Se închid restaurantele și cafenelele

Cu puțin timp în urmă, Sorin Cîmpeanu a declarat că examenele de Bacalaureat și de Evaluare Națională se vor da fizic, indiferent de condiții.

„Examenul de Evaluare Naţională se va susţine la fel ca în vara aceasta, după acelaşi tipic – combinaţie între subiecte grilă pe modelul testelor PISA. Cu prezenţă fizică. Examenul de Bacalaureat, exact la fel. Vă garantez că vor fi susţinute cu prezenţă fizică, indiferent de condiţii”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministerul Educației.

Tezele vor fi date în format fizic

Diferit față de anul trecut, când au fost anulate, anul acesta se vor susține tezele cu prezență fizic. Sorin

Cîmpeanu a afirmat că tezele vor fi susținute în format fizic, în acest fel elevii înregistrând rezultate mai bune.

Citeste si: BUCUREȘTIUL, la un pas de carantina de noapte. Reguli speciale pentru nevaccinați. La cât a ajuns rata de infectare COVID în București?

„Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie, în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Vrem să avem şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Restricții ca în starea de urgență! Autoritățile anunță amenzi usturătoare. Cât te costă dacă nu respecți regulile

Rusia, răspuns vehement pentru SUA după decizia Trezorerirei: 'Plata datoriilor se poate efectua în ruble'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Este complet interzis în România! Riscați să primiți amendă de 2.000 de lei dacă abuzați de acest document

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies