Sorin Cîmpeanu a dat verdictul! Ce se întâmplă cu școlile de luni, 31 ianuarie? Numărul infectărilor în unitățile de învățământ a explodat

Author: Madalina Maftei

Ce se întâmplă cu școlile de luni, 31 ianuarie?

Sursa: Facebook Sorin Cimpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat verdictul cu privire la ce urmează să se întâmple cu unitățile de învățământ de săptămâna viitoare pe fondul creșterii numărului de infectări cu Covid-19 în școli.

Peste 7.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar sunt infectate cu coronavirus.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis vineri, 28 ianuarie, la nivel național, 108 unități de învățământ și 3,576 de clase/grupe funcționează în sistem online.

Ce se întâmplă cu școlile de luni, 31 ianuarie

Ministrul Educației a reacționat imediat după ce numărul cazurilor de coronavirus a explodat în școli în ultimele zile. Sorin Cîmpeanu a transmis vineri, la nivel național, 108 unităţi de învăţământ (0,61% din numărul total) şi 3.576

de clase/grupe (2,6% din numărul total) funcţionează în sistem online. De asemenea, 26.974 de elevi/preşcolari (0,93% din numărul total) sunt pozitivi Covid-19 şi 7.307 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar (2,7% din numărul total) sunt pozitive Covid-19.

”Având în vedere evoluția epidemiologică și importanța respectării regulilor sanitare alături de testarea responsabilă, 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, până la începutul săptămânii viitoare.

5.000.000 de măști de protecție au ajuns deja în şcoli.

De asemenea, după cele 10,54 milioane de teste livrate în şcoli săptămâna trecută, în cursul acestei săptămâni au mai ajuns în şcoli și grădinițe încă 2,3 milioane de teste.

La acest moment, în toate unitățile de învățământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022.

Fac un apel încă odată la respectarea strictă a regulilor sanitare şi la raportarea responsabilă a rezultatelor testelor, astfel încât procesul educațional derulat în condiții de securitate sanitară să fie afectat cât mai puțin posibil”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ce se întâmplă cu școlile după recordul de infectări Covid. Alexandru Rafila a făcut anunțul: ”Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile”

Ministrul Educației: 26.974 de elevi şi preşcolari sunt pozitivi COVID 

Un număr de 26.974 de elevi și preșcolari, mai exact, 0,93% din total, sunt infectați cu noul coronavirus, în timp ce 108 unități de învățământ funcționează în sistem online, a mai precizat, vineri, Ministerul Educației.

”Vineri, 28 ianuarie 2022, la nivel naţional, 108 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri (0,61% din numărul total) şi 3.576 de clase/grupe (2,6% din numărul total) funcţionează în sistem online. (…) 26.974 de elevi/preşcolari (0,93% din numărul total) sunt pozitivi COVID-19”, potrivit Ministerului Educației.

Totodată, 7.307 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar (2,7% din numărul total) sunt infectate cu noul coronavirus.

Potrivit unui cetralizator al Ministerului Educației, orașele care au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de infectări sunt: București, Cluj, Hunedoara și Timiș.

În judeţul Timiş, sunt 1984 de elevi infectaţi, 446  de cadre didactice şi personal din şcoli. 293 de clase îâşi desfăşoară activitatea online, iar 28 de şcoli s-au închis şi predarea se face de asemenea în online.

Bucureştiul are 14 unităţi de învăţământ care s-au închis şi predau online, precum şi 4.994 de elevi infectaţi, 674 de cadre didactice şi personal din şcoli infectate şi 809 clase care s-au mutat cu predarea în online.

De asemenea, vineri seară, cursurile cu prezenţă fizică sunt suspendate în Grădiniţa ”Gan Eden”, Şcoala Gimnazială nr. 66 şi Liceul Teoretic ”Dante Aligheri”, a anunţat Prefectura Capitalei după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) de vineri. 

În judeţul Cluj sunt tot 14 şcoli care predau online, din cauza pandemiei, precum şi 2081 de elevi pozitivi, 546 de cadre didactice şi  323 de clase care învaţă în online.

Vești bune pentru români! Cetățenii ar putea primi ajutor financiar pentru facturi sub formă de vouchere. De ce sumă ar beneficia

În Hunedoara, sunt 867 de elevi pozitivi cu COVID-19, 141 de cadre didactice, 61 de clase şi 6 şcoli având predarea în online. Şi în judeţul Ilfov, sunt 783 de elevi infectaţi în şcoli, 173 de cadre didactice şi personal, 100 de clase şi 4 şcoli închise, cu predare online.

Citeste si: Ministrul Alexandru Rafila, despre certificatul verde în România: "O să renunțăm la certificat"

 

 


Cookies