Alexandru Rafila, anunț extrem de important pentru românii care au 3 doze de vaccin: "Vor fi scutiţi de carantină"

,
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Alexandru Rafila a anunțat ce se întâmplă cu românii care au făcut trei doze de vaccin. Iată declarația ministrului.


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a dezvăluit miercuri, 26 ianuarie, ce avantaje au persoanele care dețin un certificat verde și au primit 3 doze de vaccin anti-COVID.

 Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Citeste si: Ce se întâmplă cu școlile după recordul de infectări Covid. Alexandru Rafila a făcut anunțul: ”Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile”

Ce avantaj au persoanele care s-au vaccinat cu trei doze

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății,  a subliniat hotărârea Comisiei Europene pe care România trebuie să o aplice pentru a circula în statele Uniunii Europene, respectiv certificatul verde care include vaccinarea anti-COVID cu trei doze.

Citeste si: Beneficii pentru părinții care își vaccinează copiii. Tot ce trebuie să știe aceștia

„Vestea bună este că toţi acest aceşti cetăţeni ai Uniunii Europene care posedă un astfel de certificat probabil că vor fi scutiţi la nivelul Uniunii atât de carantină, cât şi de testare. Noi îl vom pune în aplicare cât de repede putem. Data limită este luna februarie. Pe măsură ce Uniunea va lua decizii în legătură cu utilizarea acestui certificat, ne vom adapta şi noi.

Deocamdată, de la începutul lunii februarie trebuie să ne adaptăm şi să utilizăm pentru circulaţia internaţională un certificat care este valabil cu trei doze sau două doze după caz, pentru că există şi vaccinare completă cu vaccinul Johnson”, afirmă ministrul Sănătății Alexandru Rafila, potrivit celor de la Mediafax.

„Trebuie să luăm în considerare priorităţile de sănătate publică!”

Întrebat dacă România va introduce certificatul verde cu 3 doze obligatorii, Alexandru Rafila a declarat că România este obligată de legislația U.E. să adopte certificatul verde valabil pentru circulația în interiorul Uniunii.

„Eu sper să nu ajungem la cele 70.000 de cazuri, dar nici nu pot să exclud acest lucru. Noi suntem obligaţi de legislaţia Uniunii Europene să îl adoptăm pe cel pentru circulaţia în interiorul Uniunii.

În ceea ce priveşte utilizarea în România, trebuie să luăm în considerare priorităţile de sănătate publică, dar şi celelalte priorităţi care ţin de funcţionarea economiei.

Nu este o decizie pe care o ia Ministerul Sănătăţii, trebuie luată la nivelul Guvernului după consultări cu toţi actorii sociali.”, a completat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru sursa citată.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. Infectările s-au dublat în ultimele 24 de ore.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Organizația Mondială a Sănătății susține ridicarea restricțiilor și recomandă eliminarea obligativității prezentării certificatului verde

Deputat PNL, atac virulent la adresa PSD: Să demonstreze că practicile din trecut nu mai sunt valabile

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Vești bune despre a treia doză de vaccin Pfizer! Se pare că aceasta ne-ar putea proteja de varianta Omicron a virusului COVID-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies