Cum pot șoferii să își reducă perioada de suspendare a permisului. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească

,
permis auto suspendat

Șoferii pot să își reducă perioada de suspendare a permisului

[Sursa foto: PixaBay]

Un nou proiect de lege ce va ajunge la masa senatorilor pentru a fi votat ar putea reduce perioada de suspendare a permisului.

Pe lângă susținerea testului de cunoștințe, șoferii cu experiență vor putea să prezinte achitarea amenzii pentru abaterea făcută, pentru a-și reduce cu o treime perioada de suspendare a permisului.

Citeste si: Guvernul a prelungit compensarea cu 50 de bani pentru carburant. Nicolae Ciucă susține că efectele benefice deja se văd

Noi reguli pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere

permis auto suspendat

Proiectul de lege va schimba Codul Rutier

[Sursa foto: PixaBay]

Proiectul de lege ce așteaptă votul senatorilor va modifica astfel Codul rutier, astfel încât să adauge o nouă condiție pe care cei ce au permisul suspendat vor trebui să o îndeplinească pentru a cere să li se reducă perioada în care nu vor mai putea să conducă un vehicul pe drumurile publice.

Pe lângă actualele condiții pe care șoferii trebuie să le îndeplinească pentru reducerea perioadei în care aceștia au permisul suspendat, aceștia vor trebui să prezinte și o dovadă a achitării amenzii pentru abaterea făcută.

Citeste si: Foto-Cine este șoferița de 21 de ani care a intrat într-un cap de pod în Argeș. Tânăra a coborât în lenjerie intimă din mașină.

Condiții pentru scurtarea perioadei de suspendare a permisului

permis auto suspendat

Condiții pentru scurtarea perioadei de suspendare a permisului de conducere 

[Sursa foto: PixaBay]

Condițiile ce trebuie acum îndeplinite pentru recuperarea mai rapidă a permisului auto suspendat sunt ca șoferii să nu se afle în primul an de la dobândirea lui, adică să nu fie șoferi începători, și să fie declarați admiși la un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

În luna februarie a anul 2022, Codul rutier a avut parte de câteva schimbări, una fiind cea de reducere, la cerere, a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul. Perioada de suspendare a permisului de conducere se poate reduce acum la o tremie, nu la 30 de zile, cum era înainte.

După caz, reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere se va face la cerere către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.

Motivația din spatele acestui proiect de lege este că “sistemul contravențional românesc prezintă o eficiență scăzută, prin prisma lipsei de corelare cu legislația europeană, ca o consecință a aderării României la UE. Eficiența scăzută se concretizează în faptul că sancțiunea amenzii contravenționale aplicate titularului permisului de conducere   nu își atinge scopul, respectiv acela de a-l îndrepta pe contravenient și de a preveni săvârșirea unor contravenții pe viitor. Astfel, pe fundalul escaladării fenomenului de eludare a plății taxelor, impozitelor, dar și a sumelor reprezentând sancțiuni principale contravenționale, este necesară crearea unui cadru legislativ care să crească gradul de conștientizare a sancțiunilor”.

Citeste si: George Simion s-a ales cu dosar penal după ce a condus cu permisul suspendat. Liderul AUR a fost ridicat de mascați din Piața Victoriei

Surse: avocatnet.ro, legislatie.just.ro 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Caz de gripă aviară ieșit din comun în Spania. Un angajat al unei ferme de păsări s-a infectat cu virusul și a fost asimptomatic

Video Mugur Mihăescu, baladă naționalistă: Bărbatul e bărbat și fata fată, unde părinților le spui mama și tata!

Caz de gripă aviară ieșit din comun în Spania. Un angajat al unei ferme de păsări s-a infectat cu virusul și a fost asimptomatic

Accident pe Aeroportul Otopeni! O autospecială de pompieri s-a răsturnat. Cum a fost posibil

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies