Simularea examenului de Bacalaureat a fost amânată pentru acești elevi. Unde s-a luat decizia?

,
Simularea examenului de Bacalaureat 2021 a fost amânată în mai multe licee din România
Simularea examenului de Bacalaureat 2021 a fost amânată în mai multe licee din România[Sursa foto: PixaBay]

Astăzi începe simularea examenului de Bacalaureat, însă nu pentru toți elevii de clasa a XII-a și a XIII-a. Unde au fost amânate simulările și care este motivul?


In articol:

Pandemia de coronavirus dă peste cap desfășurarea simulărilor examenului de Bacalaureat 2021. Astfel, nu toți elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor susține simulările în această săptămână, potrivit anunțului oficial făcut de autorități.

Unde s-a luat decizia amânării simulărilor și când vor putea susține elevii probele?

Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2021 au fost amânate în Timișoara, dar și în alte două localități din județ. Ce au anunțat autoritățile?

Chiar dacă mai multe unități de învățământ din București și din țară s-au închis din cauza coronavirusului, iar tezele din acest an școlar au fost anulate, ministrul Educației a anunțat că examenele naționale vor avea loc. Pentru a afla care este nivelul lor de pregătire la acest moment, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor susține simularea examenului de Bacalaureat 2021 în perioada 22-25 martie. 

Citeste si: OFICIAL! Calendarul evaluărilor naționale. Când vor avea loc probele pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Nu același lucru se va întâmpla în municipiul Timișoara, în Giroc și Lovrin.

În liceele din aceste zone a fost amânată simularea examenului de Bacalaureat 2021 pentru perioada 12-16 aprilie 2021. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, rata de incidență fiind în continuare peste 6 cazuri la mia de locuitori.

"În ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Județean Timiș, desfășurată duminică de la ora 11.00, s-au luat următoarele hotărâri:

1.

Desfășurarea simulării examenului de bacalaureat (pentru liceele din Timișoara, Giroc și Lovrin) se amână pentru perioada 12-16 aprilie 2021;

2. Unitățile de învățământ din localitățile cu incidența peste 6 la mie vor suspenda cursurile față în față pentru o perioadă de 14 zile începând cu 22 martie 2021 (activitățile didactice urmând a se desfășura online), în baza ordinului comun nr. 3459 din 6 martie și a ROFUIP (art 9, alin 4)", se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, potrivit digi24.ro .

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 se va desfășura în perioada 22-25 martie 2021
Simularea examenului de Bacalaureat 2021 se va desfășura în perioada 22-25 martie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Dacă

inițial Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a amânat prelungirea carantinei în ciuda recomandărilor făcute de Direcția de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică, ulterior, Raed Arafat, șeful DSU, a semnat ordinul privind carantinarea municipiului Timișoara și a comunelor Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa pentru 72 de ore. Măsura a fost luată după ce secțiile de terapie intensivă (ATI) din județul Timiș au ajuns la capacitate maximă, iar bilanțul îmbolnăvirilor a arătat o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi.
Măsura carantinării a intrat în vigoare începând cu 22 martie, ora 00:00, autoritățile menționând că este vorba despre o măsură cu caracter temporar, până la găsirea unei alte soluții, atât la nivel județean, cât și național.

Ministerul Educației a anunțat că în zonele în care rata de infectare cu noul coronavirus depășește pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, simulările vor fi amânate, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. Astfel, în 78 de licee din România, dintr-un total de 1577, simulările examenului de Bacalaureat 2021 nu vor fi organizate acum, potrivit hotnews.ro.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț oficial despre examenele naționale: „Dacă nu am face acest lucru ar însemna...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Simulare BAC 2021. Ministerul Educației a anunțat când încep simulările pentru examenul de Bacalaureat

Măsuri disperate în România: vaccinare cu AstraZeneca la liber și fără programare

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Ministrul Educatiei a facut anuntul! Ce se intampla cu bacalaureatul si evaluarea nationala

Simulare BAC 2020: anunt de ultima ora de la Ministerul Educatiei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies