Ministrul Educatiei a facut anuntul! Ce se intampla cu bacalaureatul si evaluarea nationala

,

E oficial. Se suspendă simulările Evaluării Naţionale şi bacalaureatului. Ordinul a fost publicat în MO


In articol:

Ordinul ministrului Educaţiei privind suspendarea organizării şi desfăşurării Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, a simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2019- 2020 a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Citeste si: A fost descoperit un nou simptom al coronavirusului! Semnele se vad pe piele!

Conform documentului, la data intrării în vigoare a ordinului se abrogă atât calendarul desfăşurării Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, cât şi cel privind simularea pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi probele scrise ale bacalaureatului, potrivit  Agerpres

Se suspendă simulările Evaluării Naţionale şi bacalaureatului

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţa că a agreat cu partenerii educaţionali- reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinţilor, cadrelor didactice şi cei ai Consiliului Naţional al Rectorilor- măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor şi a finalizării cu succes a anului şcolar şi universitar 2019- 2020, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Citeste si: In Ajunul Floriilor, "ROventura" ne dezvaluie meleagurile Bucovinei!

Conform MEC, în funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de bacalaureat ar putea fi

organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea. Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.

Citeste si: Ce a patit o femeie care s-a dat pe maini cu un dezinfectant dintr-un supermarket: "Ma ustura de mor! Zici ca-s fiarta in oala!"

Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.

Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniţă şi cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Citeste si: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în acest weekend? E cod galben de vânt în mai multe zone ale țării

Citeste si: După ce a depășit dependența de droguri și s-a vindecat de cancer la sân, faimoasa artistă a fost diagnosticată cu noul coronavirus

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coronavirusul se transmite de la mamă la făt? Iată ce spun specialiștii

Relațiile dintre SUA și Rusia, la un minim istoric: rușii care viză în America devin 'persoane homeless'

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

A fost descoperit un nou simptom al coronavirusului! Semnele se vad pe piele!

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în acest weekend? E cod galben de vânt în mai multe zone ale țării

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies