Simptome noi de Covid-19! Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Se pot confunda ușor cu alte afecțiuni

,
Simptome coronavirus
Simptome coronavirus: cum iti dai seama daca ai coronavirus

Oamenii de știință încă află lucruri noi despre SARS-CoV-2. Iată care sunt simptomele mai puţin cunoscute ale coronavirusului.


In articol:

Sezonul gripelor și al răcelilor este în toi. Însă de multe ori simptomele, de la tuse la durere în gât ne duc cu gândul la COVID-19. Medicii au anunțat deja că nu mai pot face diferența între aceste boli doar în urma unui simplu consult.

Simptome coronavirus
S-au descoperit șase noi semne ale bolii

Citeste si: Pandemia va lua sfârșit în 2021? Carmen Hara a făcut dezvăluiri incredibile în emisiunea ”Trăiri alături de Andreea Mantea”: ”Covidul este făcut de noi...”!

Simptome mai puţin cunoscute de coronavirus

Întrebări pe care nu ni le-am fi pus cu un an în urmă şi nu ne-am fi făcut griji pentru ceea ce părea doar o răceală. Astăzi însă, un strănut poate declanşa un adevărat carusel de întrebări. Şi nu suntem puţini cei cărora astfel de chestiuni ne dau bătăi de cap.

Însă, acum ni s-a transmis că există simptome mai puţin cunoscute care spun că avem coronavirus. Care sunt acestea? Ei bine, câţiva cercetători din Spania au descoperit nişte simptome mai neobişnuite la unii pacienţi infectaţi cu covid. Ele sunt uneori însoţite şi de simptomele comune (cele ştiute deja), dar se pot manifesta şi izolat.

Cu ajutorul unui eşantion din 666 de voluntari, oamenii de ştiinţă au tras concluzia că la 45,7% dintre ei au apărut nişte simptome la nivelul mâinilor şi picioarelor, dar şi în gură. Astfel, unul din patru pacienţi s-a confruntat cu umflături sau ulcere pe limbă ori cu inflamaţii.

40% din oamenii din eşantionul de 666 au mâncărimile în tălpi şi în mâini, senzaţia de arsură și roşeaţa.

Inflamaţia la nivelul papilelor gustative este cel mai nou şi mai frecvent simptom. E vorba de mici umflături pe suprafaţa limbii. Aftele bucale au fost şi ele prezente, cam la 6,9% dintre pacienţi. Circa 6,6% din voluntari au constatat că li s-a umflat limba, iar culoarea ei s-a schimbat.

Citeste si: Un nou simptom al Coronavirusului face ravagii! Ce este „limba COVID”

Avertismentul medicilor

Prin urmare, cadrele medicale recomandă multă atenţie şi în ceea ce priveşte aceste simptome mai puţin cunoscute de coronavirus.

Simptome coronavirus
Simptome coronavirus. Avertismentul medicilor.

Trebuie spus însă că micile bubiţe pe limbă pot apărea şi din cauza unui aliment, precum nuca ori roșia. De aceea, trebuie mare atenție atunci când apare acest simptom.

Citeste si: Noua tulpină Covid din Marea Britanie a ajuns și în România! Cine este primul pacient confirmat

Cele mai comune simptome de la covid rămân: oboseala, febra, tusea şi alterarea mirosului şi gustului. Prin alterare se înțelege fie pierderea simțurilor, fie scăderea lor în intensitate (se diminuează mirosul și gustul), potrivit BZI.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Raed Arafat, informații despre noua tulpină de coronavirus: „E cu 70 la sută mai agresivă.”

Next level în industria pompelor funebre - înmormântarea eco: Sicrie din ciuperci

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

Se închid granițele pentru cinci săptămâni! Unde s-a luat decizia

Coronavirus în România, 3 februarie 2021. 2.752 de cazuri noi și 87 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies