Simona Halep ar putea fi ștearsă din clasamentul mondial. Ce se întâmplă, dacă nu își va putea demonstra nevinovăția

Author: Andreea Buinoschi

Simona Halep ar putea fi ștearsă din clasamantul mondial, dacă se va demonstra că a consumat substanțe interzise. Aceasta se pregătește să se apere, pentru a nu rămâne fără titlurile câștigate până acum.

Simona Halep a fost testată cu o substanță interzisă, motiv pentru care a

fost suspendată temporar. Dacă va avea oportunitatea de a reveni pe teren, aceasta va trebui să o ia de la zero, deoarece riscă să fie ștearsă din clasamentul mondial.

Simona Halep ar putea fi ștearsă din clasamentul mondial

Dacă Simona Halep va scăpa de suspendare, ar putea reveni în tenis, dar va trebui să o ia de la zero. Cu toate acestea, nu se știe cu siguranță dacă va putea

face acest lucru, deoarece are peste 30 de ani, iar vârsta reprezintă un impediment destul de mare.

Mai mult decât atât, în cazul în care Simona Halep va fi testată pozitiv pentru Roxadustat, aceasta va fi ștearsă din clasamentul mondial, așa cum se întâmplă în cazul fiecărui sportiv care se confruntă cu această problemă.

În acestă săptămână, Simona Halep se află pe poziția a 12-a WTA, având 2.661

de puncte, fiind depășită de Caroline Garcia, dar și de Kudermetova și de Kasatkina.

Citeste si: Ce este Roxadustat, substanța interzisă la care a fost testată pozitiv Simona Halep

În cazul în care suspendarea va fi ridicată, Simona Halep o va putea lua de la zero și va putea să participe doar la turnee foarte mici sau la wild-carduri ce vor fi primite de la organizatori.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Sportiva a fost suspendată pe o perioadă limitată, după ce a picat un test anti-doping la US OPEN 2022. Tenismena se pregătește să ajungă în fața anchetatorilor, acolo unde va trebui să demonstreze că nu este vinovată de acuzațiile care i se aduc.

Mai mult decât atât, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va da o decizie definitivă, după ce îi va judeca dosarul.

Simona Halep este determinată să își demonstreze nevinovăția

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a reprezentat cel mai mare șoc din viața mea.

Reacția lui Toni Iuruc după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Detaliul incredibil dezvăluit de fostul soț al sportivei:

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, deoarece este total împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. Confruntându-mă cu o astfel de situație nedreaptă, mă simt complet confuză și trădată.

Citeste si: E oficial! Simona Halep și Toni Iuruc au semnat actele definitive ale divorțului. Omul de afaceri a făcut primele declarații: "Sunt bine!"

Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună știință vreo substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba de titluri sau de bani. Este vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu jocul de tenis în ultimii 25 de ani”, a trasmis Simona Halep, în mediul online.

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.