Sfaturi pentru a-ți crea o locuință mai relaxantă prin designul interior

,

Acel moment în care te întorci acasă după o zi plină este o experiență pe care îți dorești să o simți cu adevărat confortabilă. Mediul ambiant din casa ta are un efect și un impact puternic asupra stării tale de bine și de aceea joacă un rol esențial în viața ta și a familiei tale.

Din acest motiv "acasă" trebuie să fie acel loc în care te poți relaxa cu adevărat, te poți reîncărca cu energie dar și să te simți confortabil și în siguranță.

Designul interior și decorul din locuința noastră pot deveni stresante atunci când aici întâlnim prea multă dezordine sau nu ne simțim cu adevărat confortabili atunci când pășim în spațiul nostru propriu.

Locuința noastră este singurul spațiu în care avem control atunci când vine vorba despre amenajarea acestuia și din acest motiv este bine să îl crezi în așa fel încât să îți ofere sentimentul de siguranță și de stare de bine.

Designul locuinței poate să o îmbunătățească starea de spirit?

Răspunsul este da. Potrivit multor cercetări s-a demonstrat că anumite abordări sau tehnici aplicate în designul interior chiar pot reduce stresul, anxietatea și chiar depresia.

Designul interior are o mare legătură cu stabilitate emoțională iar un spațiu creat într-un mod echilibrat te poate face să te simți cu totul diferit în locuința ta.

Oamenii de știință au demonstrat faptul că capacitatea anumitor elemente de design interior poate produce un efect pozitiv sau negativ în starea noastră de bine și din acest motiv este nevoie să alegem culorile dar și elementele din casa noastră cu multă atenție.

O casă mai spațioasă îți poate oferi sentimentul de libertate?

Foarte mulți oameni se simt mult mai confortabili într-o locuință spațioasă, în timp ce un loc foarte strâmt îți poate da sentimentul de limitare.

Din acest motiv este bine să îți aerisești cât mai mult camerele și să lași doar acele corpuri de mobilier sau elemente care sunt cu adevărat necesare.

De asemenea tavanul are un rol foarte important în crearea spațiului, iar locuințele în culori deschise și foarte bine iluminate pot oferi sentimentul de deschidere și libertate.

În special în acele spații restrânse precum o cameră mică sau bucătăria, folosește-te de culori cât mai deschise pentru a aduce mai multă lumină și spațiu inclusiv atunci când vorbim de mobilier sau elemente de decor.

Pentru scaunele tale te poți folosi de huse scaune de bucatarie de pe CasaMoise.ro în nuanțe deschise, pentru a aduce acel aspect de curat, nou și nuanțe cât mai strălucitoare. În plus acesteia te ajută să îți protejezi scaunele pe termen lung și să le ții departe de uzură sau de pete, care pot avea acel efect stresant.

Utilizează aceste culori chiar și pentru mobilierul tău dar și pentru vopsirea pereților pentru a crea spațialitate.

În plus nuanțele deschise precum alb, bej, crem sau orice culoare într-o nuanță extrem de deschisă îți poate da acest sentiment de bine și de libertate la care te aștepți după o zi plină.

Plantele și florile îți pot îmbunătăți starea de spirit

Natura pe care o putem aduce în casa noastră, prin intermediul plantelor sau florilor este una dintre cele mai eficiente moduri de a ne crea un spațiu mai primitor și mai confortabil.

În plus, plantele îți pot îmbunătăți concentrarea și memoria și ajută la reducerea stresului. Să nu mai vorbim de faptul că plantele verzi îți modifică calitatea aerului din interior oferindu-ți așadar o stare de spirit cu totul diferită.

Florile sunt cu siguranță acele elemente care aduc mai multă frumusețe în orice spațiu și te pot face să te simți mai fericit.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Bulgaria va fi lăsată în urmă pentru Schengen? E decuplată de România!

Provocare! Denise Rifai, întrebări-cheie pentru Emilia Șercan: 'Să se facă adevăr și lumină! Nu de alta, dar noi chiar am vota o femeie președinte!'

Bulgaria va fi lăsată în urmă pentru Schengen? E decuplată de România!

Romania pregatita să adere la Schengen, afirmă Comisia Europeană!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies