Sfaturi de care să ții cont în alegerea inelului cu diamant pentru logodnă

Author: Oana Picerea

Există o mulțime de persoane care sunt în căutarea unui inel cu diamant potrivit pentru logodnă, una dintre cele mai importante ocazii din viața unui cuplu care este pregătit să își ducă relația la un alt nivel. De cele mai multe ori, momentul este presărat cu trăiri de-a dreptul emoționante și clipe de extaz pe care ambii parteneri și le vor aminti cu drag odată cu trecerea anilor.

Înainte de alegerea unor inele cu diamante speciale pentru acest eveniment, este important ca achizitorul să se asigure că ține cont de câteva sfaturi de-a dreptul utile, cum sunt cele menționate mai jos.

Cunoașterea celor 4C

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru cumpararea unui inel de logodnă cu diamant este cunoașterea celor 4C: culoare, claritate, tăietură și greutatea în carate. Aceștia reprezintă standardul global de evaluare a calității diamantelor. Pe scurt, cei 4Cs sunt:

● culoare: este clasificată pe o scară de la D la Z, D însemnând că un diamant este complet incolor și Z însemnând că un diamant are o culoare galben deschis sau maro. În această gamă de culori, diamantele cu mai puțină culoare sunt cele considerate a fi mai rare și mai căutate;

● claritate: se referă la absența imperfecțiunilor atât interne, cât și de suprafață, numite incluziuni;

● tăietura: calitatea tăieturii unui diamant determină modul în care acesta reacționează la lumină. Proporțiile, simetria și luciul unui diamant determină luminozitatea (strălucirea);

● greutatea în carate: caratele diamantului determină greutatea acestuia. În general, cu cât greutatea în carate este mai mare, cu atât diamantul este mai rar și mai valoros.

Inele cu diamant și alte pietre prețioase

Combinația dintre alte pietre prețioase și diamant este de-a dreptul atractivă, oferind un aspect de-a dreptul elegant, rafinat și delicat. O astfel de combinație este de-a dreptul încântătoare când vine vorba de un inel de logodnă care urmează să fie dăruit cu dragoste persoanei iubite.

Inelul cu diamant este o alegere rafinată pentru o ocazie atât de importantă ca logodna, fiind o dovadă de eleganță și bun gust. O astfel de bijuterie va oferi o cu totul altă impresie, asigurând bucuria și reacția fără de cuvinte a partenerei.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!