Sfanta Maria. De ce nu se spune "La multi ani" pe 15 august celor care poarta numele Sfintei Fecioare

,

Creștinii sărbătoresc pe 15 august Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare- cum se spune în popor, cea mai mare sărbătoare închinată Maicii Domnului.


In articol:

Pentru ortodocşi este ziua Adormirii Maicii Domnului, iar pentru catolici a Înălţării Fecioarei Maria, când se celebrează „moartea” şi înalțarea ei cu trupul la cer.

În 15 august este şi onomastica a 2,2 milioane de români.

Sfanta Maria. De ce nu se spune "La multi ani" pe 15 august

Tradițiile bisericești spun că in sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele Sfintei Maria, aceasta fiind ziua trista in care Maica Sfanta s-a dus la Ceruri. Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, ratunci când se sărbătorește Naşterea Maicii Domnului.

Adormirea Maicii Domnului

Potrivit tradiției Bisericii, Maica Domnului a trăit mai mulți ani după înălțarea la cer a Fiului său și a Domnului nostru Iisus Hristos.

Cu trei zile înainte de moarte, ea a fost înștiințată de Sfântul Arhanghel Gavriil că va trece din lumea aceasta la viața veșnică. Deși Apostolii erau răspândiți în lume pentru a propovădui Evanghelia la toate neamurile, au fost prezenți la eveniment, aduși prin puterea lui Dumnezeu, Sfânta Fecioară înștiințându-i asupra a ceea ce avea să se petreacă, potrivit Agerpres.

Citeste si: Sfanta Maria. Rugaciunea inchinata Maicii Domnului care indeplineste dorintele credinciosilor

Citeste si: Arsenie Boca, jurnalul cutremurator al sfantului: "Aici sunt cei mai multi copii bolnavi de nervi"

Citeste si: Rugăciune făcătoare de minuni. De câte ori să o rostești pe zi

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum îl amenința clanul Duduianu pe Florin Salam! Manelistul, obligat să plătească 100.000 de euro: "Îi tai limba, nu mai cântă nicăieri și-l omor"

Eveniment UNIC în pandemie: Cei mai importanți artiști cântă pe Arena Națională, în fața scaunelor goale, în memoria românilor răpuși de pandemie

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Nu toti elevii vor fi obligati sa poarte masca. Nelu Tataru a lamurit situatia

Chinezii au gasit coronavirus pe alimente. Ce spune OMS: "Oamenilor le este destul de frica de pandemie"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies