Arsenie Boca, jurnalul cutremurator al sfantului: "Aici sunt cei mai multi copii bolnavi de nervi"

,

Jurnalul lui Arsenie Boca, care a fost publicat la ani buni după moartea sa, conține detalii șocante despre români și despre problemele lor de sănătate.


In articol:

De-a lungul vieții, Arsenie Boca a scris sute de pagini cu texte religioase și învățături pentru creștini. După moartea sa, un jurnal secret al părintelui a fost descoperit la Așezământul Monahal de la Sinaia și a fost tipărit.

Arsenie Boca, jurnalul cutremurator al sfantului: "Aici sunt cei mai multi copii bolnavi de nervi"

Cele mai grele boli sunt bolile de nervi. Mor nervii şi te trezeşti slăbănog, tremurând de nu te mai poţi opri, sau bolnav la casa de nebuni. Nu e boală de moarte, dar nici leac nu are. Şi cine distruge nervii? Iată cine, spun doctorii: beţia, curvia şi bolile ei, mânia sau furiile şi supărările peste măsură. Deci feriţi-vă de acestea, că ele omoară milioane de firişoare (celule) nervoase, care nu se mai refac în veac. Toate celulele se refac, afară de celula nervoasă. Un tată pătimaş de acestea n-are urmaşi sănătoşi, ba şi în nepoţii şi strănepoţii săi se moşteneşte ceva găunos, care la o întâmplare oarecare răbufneşte afară. E destul ca un tată să se îmbete o dată, ca să aibă din beţia aceasta un urmaş cu boala copiilor – epileptic. E destul să-şi sperie soţia o dată în vremea sarcinii ca dintr-asta să se aleagă un copil nenorocit toată viaţa. Aşa se răzbună păcatele părinţilor în bieţii copii, care nu au vină. Spun acestea şi am de gând s-o mai spun, fiindcă în regiunea aceasta – odinioară capitala Daciei – acum se bea cel mai mult rachiu, de aceea aici sunt cei mai mulţi copii bolnavi de nervi – deşi oamenii pătimesc şi de alt rău mai mare: nu vor să aibă copii”, a scris Boca, potrivit ortodoxia.rol.ro.

Citeste si: Rugaciunea catre Sfantul Stefan, care te ajuta sa depasesti cele mai grele incercari ale vietii! Se spune pe 27 decembrie!

Citeste si: Profetia lui Nostradamus pentru 2020 referitoare la Romania. Este cutremurator

Citeste si: Rugăciune Arsenie Boca. Ce spune Sfântul Ardealului despre Postul Crăciunului

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

De la "Bravo, si stil!" la... "Exatlon" in "Republica Gaurineana"! Dau moldovenii dovada de curaj si de aptitudini sportive? Ramane de vazut...

Doliu imens în lumea muzicii - Un gigant al muzicii soul s-a stins la 81 de ani

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Femeia care a ars pe masa de operatii nu e singurul pacient care a patit nenorocirea. Investigatiile continua la Spitalul Floreasca

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies