Ce mancam dupa sarbatori? 5 retete care te vor aduce repede in forma dorita

Daca de Craciun si Revelion nu ne-am putut abtine sa nu gustam piftia, carnaciorii, sarmalele si prajiturile delicioase, acum a venit timpul sa luam o pauza de la mancarurile grele, dulci si grase


In articol:

Ce mancam dupa sarbatori? 5 retete care te vor aduce repede in forma dorita

1. Broccoli cu ton

Ingrediente: 500 g broccoli, 300 g ton, 100 g branza de vaci (optional), un ou.

Mod de preparare:

- Se fierbe broccoli timp de 3 minute in apa clocotita si apoi se taie in bucatele
- Topnul se poate lasa in bucati mari sau se poate taia, dupa gust
- Se pune intr-o tava neaderenta broccoli, tonul, branza de vaci si, pe deaspura, oul batut. Se condimenteaza cu sare, pier si putin oregano. Se lasa 15 minute la cuptor pana cand totul este usor rumenit. Se poate servi cu sferturi de oua fierte, pentru un plus de gust.

2. Salata de ciuperci

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 1 ceapa, 5-6 catei de usturoi, ulei, sare, piper, marar, oua fierte (optional), paine prajita

Mod de preparare:

- se taie ceapa marunt si se caleste intr-o lingurita de ulei
- se adauga putina apa si ciupercile curatate si taiate mare; se pune sare si piper dupa gust
- se lasa pe foc pana scade toata zeama de la ciuperci
- cand sunt bine patrunse si scazute, se adauga usturoiul si putin marar
- aceasta salata se poate servi calda sau rece, cu decor din sferturi de oua fierte, frunze de salata si paine prajita.

Citeste si: Prognoza meteo ANM! Canciula lovește România în weekend! Zonele din țară transformate în cuptor - capital.ro

3. Pui cu legume la gratar

Ingrediente: 4 bucati de pui (preferabil bio), 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 vanata, sare si piper, ulei, busuioc, otet, mustar.

Mod de preparare:

- se taie vanata rondele, puiul felii, ardeii bucati mari
- legumele si puiul se trec prin sare, piper si, dupa gust, alte condimente si se prajesc la gratar pana se patrund si sunt aurii
- se fac frigarui alternand feliile de vanata, pui si ardeii si se servesc cu o vinegreta din ulei, busuioc, mustar si putin otet.

Citeste si: Macaroane cu branza. Gustul copilariei in doua variante

Citeste si: Rețetă hummus. 9 retete de humus de pe intreg mapamondul

4. Salata de cartofi

Ingrediente: 4 cartofi mari, 1 ceapa, masline, gogosari, castraveti murati, rosii, oua fierte, ulei, otet, mustar, sare, piper, patrunjel

Mod de preparare:

- cartofii se fierb in coaja, apoi se taie cuburi mari intr-un castron
- ceapa taiata felii mai mari se fierbe 3-4 minute intr-un amestec de ulei, otet si apa, apoi se toarna peste cartofi
- se mai adauga in salata: felii de rosii si gogosari la otet, castraveti murati taiati bastonase sau chiar castraveti proaspeti, masline, oua fierte, frunze de salata, sare, piper, chili si patrunjel
- salata se poate servi calda sau rece.

5. Supa de conopida

Ingrediente: 1 conopida mare, 2 cartofi, sare, piper, ulei, 1 lingura faina, patrunjel proaspat, paine integrala.

Mod de preparare:

- Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase
- Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida, se adauga sare si piper si se lasa pe foc 20 de minute
- intr-o lingura de ulei se adauga o lingura de faina si se amesteca pe foc pana devine un amestec auriu, apoi se adauga putina supa
- acest amestec se adauga in oala mare de supa si se mai lasa 5 minute la fiert
- la sfarsit se adauga patrunjel verde si in fiecare farfurie se pun cateva crutoane de paine integrala prajita.

sursa: divahair.ro

Citeste si: Tu cum mananci COZONACUL? Este gresit! Iata cum se consuma cozonacul, potrivit specialistului

Citeste si: Ciuperci sote. Reteta unui aperitiv iubit in toata lumea

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies