Semnificația viselor: ce înseamnă, de fapt, când visezi că te îneci

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 26 iul 2022, 12:40

Știți ce înseamnă atunci când visați că vă înecați? Iată ce încearcă organismul să vă transmită, prin intermediul acestor vise.

Cu siguranță vi s-a întâmplat de multe ori să visați că vă înecați. După aceea, v-ați trezit cu spaimă și cu o senzație de sufocare.

Noi vă dezvăluim ce semnificație au, de fapt, aceste vise.

Ce înseamnă când visezi că te îneci

Sunt multe persoane care pun foarte mare accent pe ceea ce visează. Tuturor ni s-a întâmplat, cel puțin o dată, să avem un vis urât, care ne-a lăsat o senzație neplăcută, pe durata întregii zile.

Visele sunt anumite semnale pe care ni le oferă subconștientul, în momentul în care avem anumite probleme sau ne este frică de ceva anume.

Unul dintre cele mai comune vise este acela în care ne înecăm. Suntem siguri că știți despre ce vorbim și că ați avut și dumneavoastră acest vis.

Dar ce înseamnă, de fapt, când visăm că ne înecăm? Multă lume ar putea crede că este semn rău. În realitate însă, acest gen de vis nu ar trebui să vă sperie.

Este doar un mesaj al subconștientului, care încearcă să vă transmită că aveți anumite trăiri sau emoții care vă copleșesc.

De asemenea, un vis în care vă înecați poate reprezenta și multe griji, stres, teama de eșec sau chiar o oboseală psihică, pe care organismul nu o mai poate gestiona. Prin acest vis, încercați, de fapt, să supraviețuiți și să găsiți o cale de a vă rezolva problemele.

Puteți să visați că vă înecați și în momemtul în care aveți probleme în relația cu persoana iubită și simțiți că lucrurile au scăpat de sub control. Despărțirea este aproape inevitabilă, iar acest vis ascunde frica dumneavoastră de suferință.

Alte semnificații ale viselor care includ un înec

În cazul în care visați că vă înecați, dar cineva apare și vă salvează, înseamnă că există anumite persoane pe care vă puteți baza în viața de zi cu zi.

Apelați cu încredere la ajutorul acestora, pentru că este clar că aveți nevoie de un sfat sau de un umăr pe care să plângeți, ca să vă puteți descărca.

Dacă visați că vă înecați într-o piscină, într-o cadă sau într-un bazin, poate ar fi cazul să nu mai fiți atât de competitiv în viața reală. Nu trebuie să demonstrați nimănui cât de bun sunteți.

Este suficient să vă știți dumneavoastră calitățile și să fiți împăcat cu viața pe care o aveți.

De asemenea, acest vis poate reprezenta o vină pe care o aveți și care vă apasă.

În cazul în care visați că vă înecați în mare, înseamnă că vă este frică să vă asumați anumite riscuri. Nu fugiți din fața problemelor, ci încercați mai bine să le rezolvați.

Un vis în care o persoană cunoscută se îneacă poate fi un semnal că sunteți copleșit de problemele pe care le are cineva drag. Nu uitați că nu puteți rezolva dumneavoastră conflictele altcuiva.

Puteți doar să dați un sfat și să încercați să-i fiți alături persoanei care se află în suferință.

Nu vă considerați vinovat, dacă omul respectiv nu vă ascultă sfaturile. Fiecare este liber să facă ceea ce consideră că este mai bine pentru el.

Dacă visați că ați supraviețuit unui înec, înseamnă că sunteți o persoană puternică și nimic nu poate să vă doboare.

Un vis în care cineva vă îneacă este un semnal că ar trebui să fiți mai atent la persoanele din jurul dumneavoastră. Subconștientul încearcă să vă transmită să nu mai aveți încredere în toată lumea.

EXCLUSIV! Ce l-a atras pe Christian Sabbagh la soția sa. „Suntem ca Ying și Yang”

În cazul în care în vis, dumneavoastră vreți să înecați pe cineva, aveți prea multă furie acumulată. Mai bine vorbiți deschis despre problemele pe care le aveți cu cineva, decât să țineți în dumneavoastră supărarea.

Dacă în visul dumneavoastră se îneacă mai multe persoane, v-ați luat prea multă responsabilitate pe umeri.

Înseamnă că vreți să faceți prea multe lucruri în același timp și este clar că organismul nu face față stresului.

 


Cookies