Se maresc pensiile de la 1 septembrie? Anuntul facut de Florin Citu

Pensionarii români ar fi trebuit ca de la 1 septembrie să aștepte o mărire a pensiilor, însă, acum, Florin Cîți, ministrul de Finanțe, pune această schimbare sub semnul întrebării.

Ministrul de Finanțe, a declarat, conform Digi24, că momentan nu poate da un răspuns sigur în ceea ce privește mărirea pensiilor începând cu data de 1 septembrie, așa cum se preconiza.

Citeste si: Se pot gândi românii la concediu în acest an? Răspunsul oferit de Raed Arafat

„Este o lege care a trecut prin parlament fără sursă de finanțare și aici este o problemă. Este o problemă în care a adăugat bani în buget și a spus: Descurcați-vă! În momente de boom economic, poți să închizi ochii. În momente de criză economică, e foarte greu să faci acest lucru. Nu este încă o decizie luată, mergem înainte cu ce avem în buget”, a spus ministrul.

În condițiile în care pandemia de coronavirus a adus cu ea și o criză economică, care continuă să se adâncească, Florin Cîțu susține că majorarea pensiilor va fi o decizie pe care o va lua Guvernul și în contextul căreia acum nu poate oferi un răspuns. 

Citeste si: Decizie radicala la Puterea dragostei! Ce se intampla cu favoritii si cu premiul saptamanal? Eliminarea care nu surprinde pe nimeni

”Nu pot eu să vă dau un răspuns, este o decizie politică pe care trebuie să o ia Guvernul României. Dar, în acest moment, acel capitol de cheluieli are alocate sumele respective. Bineînțeles, asta duce la deficit, care trebuie finanțat și îl vom finanța până atunci”, a explicat Florin Cîțu.

Deși mărirea pensiilor stă sub semnul întrebării, pentru cele aflate deja în plată, ministrul dă asigurări că acestea vor ajunge la timp la toți pensionarii români. 

Citeste si: Mare sarbatoare pentru credinciosi! Duminica Tomii: ce e bine sa faci pentru sanatate si viata lunga

„Ce trebuie să știe toți românii este că nu va exista nicio problemă cu plata pensiilor așa cum sunt astăzi, a salariilor, pensiilor, șomaj tehnic etc., deci ce avem în plată lunar plătim la timp, chiar luna trecută s-au făcut plăți în avans, ne-au creat câteva probleme de finanțare, dar vom plăti la timp tot ce este de plătit. Până atunci, o să vedem care este decizia politică”, a mai adăugat ministrul finanțelor. 

Citeste si: Medicul Virgil Musta a facut o noua schema de tratament pentru pacientii cu coronavirus. Care sunt rezultatele

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate