Se pot gândi românii la concediu în acest an? Răspunsul oferit de Raed Arafat

Starea de urgență va expira pe data de 15 mai, iar anumite restricții se vor relaxa, astfel că românii s-au întrebat dacă pot lua în calcul ideea de a merge în concediu în această vară. Ce îi sfătuiește Raed Arafat?


In articol:

Cu toate că anumite restricții vor fi ridicate gradual, începând cu cele legate de circulație, autoritățile atrag atenția că pericolul nu a trecut și că renunțarea la reguli ar putea duce la o creștere rapidă a numărului de persoane infectate cu coronavirus.

Citeste si: Nelu Tataru despre redeschiderea scolilor: "Primele semne nu sunt incurajatoare"

Din acest motiv, toată această relaxare ar trebui să se facă treptat și cu respectarea regulilor de igienă și de distanțare socială.

Se pot gândi românii la concediu în acest an? Răspunsul oferit de Raed Arafat

După timpul petrecut în casă, vestea ridicării restricției legate de circulație i-a bucurat pe mulți români. În acest context, Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea de a merge în concediu în această vară și în ce măsură acest lucru ar putea avea consecințe pe termen lung.

Citeste si: Coronavirus - "Imi vreau viata de dinainte". Zeci de arestari in urma unui protest impotriva izolarii impuse in Germania

"În primul rând, unde vrea să facă concediul, și în al doilea rând, indiferent de unde vrea să îl facă, aș fi rezervat să îi spun să își facă acum planuri de vacanță.

I-aș zice să aștepte și să vadă cum evoluează situația. De exemplu, sunt țări care deja au anunțat că primesc oamenii numai dacă au certificat că s-au testat și sunt negativi COVID, certificat recent. Însemnătatea certificatului este oricum foarte redusă, pentru că poți fi negativ astăzi și după câteva zile să devii pozitiv.

Acele „pașapoarte COVID-19” de care vorbea și OMS dau statusul persoanei la momentul testului și nu peste două, trei zile când ajunge în țara respectivă.

Mai degrabă cred că trebuie să fie măsuri de control a temperaturii, a simptomelor la plecare, nu numai la intrare într-o țară. Ca să previi o persoană să urce în avion și să infecteze alte persoane. Asta cred ca este mai degrabă util, decât să ai un pașaport care zice că nu ai COVID.

Dar, răspund la întrebarea dumneavoastră în acest moment: Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone.

Pentru România, trebuie să vedem cum merg lucrurile și cum merg procedurile de relaxare a restricțiilor. Dacă vom ajunge la o relaxare mai largă sau nu, pe baza evoluției bolii. Așa că încă e devreme să vorbim de concedii.", a spus Raed Arafat, pentru digi24.ro.

Citeste si: Cele mai importante reguli de aplicat după relaxarea restricțiilor din 15 mai! Medicul Virgil Musta, doctorul care a învins coronavirusul la Timișoara, sfaturi practice EXCLUSIV

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate