Se introduce starea de asediu în Kiev! Când intră în vigoare

,
Război

Se introduce starea de asediu în Kiev! Când intră în vigoare

[Sursa foto: Twitter]

Se va impune starea de asediu de marți seara până joi, pentru 35 de ore, a transmis primarul Kievului, Vitali Klitschko.


In articol:

Se introduce stare de asediu la Kiev începând de marți seara și până joi, timp de 35 de ore.

Astfel, se interzice orice fel de circulație, cu excepția drumului către adăposturile antiaeriene.

Se introduce stare de asediu în Kiev de astăzi! Circulația va fi interzisă timp de 35 de ore

Starea de asediu va fi impusă de marţi seara până joi dimineaţă în capitala Kiev, iar timp de 35 de ore circulația de orice fel va fi interzisă. Excepție face deplasarea până la adăposturile antiaeriene.

Kievul a fost grav afectat de bombardamente în zonele periferice în timpul nopţii de luni spre marţi. Două clădiri rezidenţiale au fost nimerite de rachete.

„Este interzisă deplasarea în oraş fără permisiune specială, cu excepţia deplasării la adăposturile antiaeriene”, a declarat primarul orașului Kiev, Vitali Klitschko.

Citeste si: Primele declarații oficiale făcute de Klaus Iohannis după discuția cu Rumen Radev, președintele Bulgariei, despre fluxul de refugiați ucraineni: „Este foarte posibil ca fluxurile de refugiaţi să crească”

„Capitala este inima Ucrainei şi va fi apărată.

Kievul, care este în prezent simbolul şi baza operaţională avansată a libertăţii şi securităţii Europei, nu îl vom ceda”, a mai precizat primarul.

Măsura interzicerii circulaţiei ar putea preveni o invazie a oraşului de către armata rusă.

Potrivit unei analize, pagubele războiului sunt de aproximativ 500 de miliarde de dolari

Război

Potrivit unei analize, pagubele războiului sunt de aproximativ 500 de miliarde de dolari

[Sursa foto: Twitter]

Ministerul Economiei din Ucraina a realizat o analiză prin care a demonstrat că pagubele războiului pornit de Rusia în Ucraina au ajuns la aproximativ 500 de miliarde de dolari. În cele 19 zile de când au început bombardamentele, marile orașe din Ucraina precum Harkov, Mariupol, dar și Kievul, au fost puternic bombardate de către militarii ruși. Daunele sunt uriașe, din păcate pentru Ucraina. 

Pe lângă daunele provocate de bombardamentele puternice, se adaugă și distrugerile provocate la nivelul infrastructurii critice din Ucraina, dar și faptul că întreaga țară este paralizată, iar producția este oprită.

Citeste si: O mamă din Ucraina, disperată să-şi găsească fiul de 4 ani, pierdut în timpul evacuării: „Ajutaţi-mă, vă rog, să-l găsesc pe Sasha”

Cel puţin două persoane au murit la Kiev în urma bombardării unui imobil rezidenţial, au anunţat serviciile de urgenţă ucrainene care au semnalat marţi dimineaţa tiruri în mai multe locuri ale capitalei ucrainene, pe care armata rusă caută să o încercuiască, informează AFP.

Serviciile de urgenţă ucrainene au precizat că a fost atacată și o clădire de 15 etaje în cartierul Sviatoşin, în vestul Kievului, care a cauzat și un incendiu puternic.

„Două trupuri neînsufleţite au fost găsite la faţa locului”, au declarat serviciile de urgenţă. Doar 27 de persoane au putut fi salvate.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Secretarul general al ONU, despre consecinţele războiului din Ucraina: "Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita un uragan al foametei"

China dă o mare lovitură: Xi Jinping anunță că au intrat în cursă directă cu SUA

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

SUA avertizează: China va suporta consecinţe dacă va ajuta Rusia

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies