Se deschid şcolile pe 11 ianuarie? Ce decizie a luat Ministrul Educaţiei

,
Scolile
Se deschid şcolile pe 11 ianuarie?

Pandemia de coronavirus a schimbat cursul firesc al lucrurilor, iar cel mai afectat domeniu a fost cel al educaţiei, care a suferit modificări considerabile.


In articol:

Activitatea didactică se desfăşoară în mediul online, astfel se preconiza ca pe 11 ianuarie să se revină la şcoală în format fizică. Însă, autorităţile sunt de părere că riscul este prea mare pentru a deschide şcolile la această dată.

Se amână deschiderea şcolilor

Conform calendarului anului şcolar, data de 11 ianuarie marca deschiderea şcolilor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, este un termen mult prea scurt, având în vedere că situaţia pandemiei este încă una foarte dificilă. Totuși, Ministerul Sănătății își dorește reluarea cursurilor în regim fizic cât mai repede posibil.

”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei are un plan de rezervă

Surse din Minister au declarat că Sorin Cîmpeanu ar avea un plan de rezervă, care presupune deschiderea şcolilor pe 8 februarie, în măsura în care situaţia epidemiologică o va perimite. Dacă şcolile s-ar deschide în format fizic abia în februarie, pe 11 ianuarie elevii vor începe tot online, ca până acum.

Pe data de 30 ianuarie, elevii vor intra din nou în vacanță, pentru o săptămână. Atunci se încheie primul semestru de școală.

Citeste si: Când se redeschid școlile! Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul

De asemenea, ministrul Educaţiei a explicat că este obligatoriu ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să revină în sălile de curs, dar şi cei din mediul rural care nu au putut avea acces la cursurile online în ultimele luni.

Specialiştii sunt de părere că redeschiderea şcolilor în această perioadă este foarte riscantă, în situaţia în care, cadrele didactice sunt foarte reticiente la vaccinul anti-covid.

Mai mult,apar mutații ale virusului care fac mai vulnerabili la infecții copiii, iar aceștia pot transmite mai departe virusul către membrii familiei și către alți copii, având în vedere că cei mici, sub 5 ani, nici măcar nu poartă mască de protecție, iar cei de până la 16 ani nu pot fi vaccinați.

Citeste si: Elevii s-ar putea întoarce în bănci după sărbătorile de iarnă? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se redeschid şcolile? Ce au hotărât autorităţile

Adina Vălean, după discuția cu Florin Cîțu: România trebuie să fie parte din rețeua de transport feroviar de mare viteză

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Școlile s-ar putea redeschide din ianuarie

Elevii s-ar putea întoarce în bănci după sărbătorile de iarnă? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies