Elevii s-ar putea întoarce în bănci după sărbătorile de iarnă? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Autor: Elena Padure
Actualizat: 19 iul 2022, 17:40

Elevii s-ar putea întoarce în bănci, după finalizarea primei tranşe din campania de vaccinare împotriva Coronavirus, potrivit autorităţilor.

Potrivit autorităţilor, campania de vaccinare anti-COVID-19, pentru persoanele cu risc crescut, ar putea fi efectuată până la sfârşitul lunii martie. Tot atunci ar fi posibilă redeschiderea şcolilor, potrivit colonelului dr. Valeriu Gheorghiţă.

Când se vor redeschide şcolile

Într-un interviu acordat pentru Digi24, colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, a afirmat că şcolile s-ar putea redeschide încă de la sfârşitul lunii martie/începutul lunii aprilie.

În prezent cursurile se desfăşoară exclusiv online, atât pentru elevi, cât şi studenţi, pentru a evita răspândirea virusului. 

Citeste si: Când se redeschid școlile! Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul

Ce spune doctorul Valeriu Gheorghiţă

"Cred că la sfârşit de aprilie, sfârşit de martie- început de aprilie. Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare adresată persoanelor populaţiei vulnerabile şi cea a categoriilor

de persoane care deservesc activităţi esenţiale."
a spus coordonatorul CNCA privind vaccinarea anti-COVID.

Campania de imunizare a populaţiei împotriva Coronavirusului a început şi în România, pe 27 decembrie. Primii care vor beneficia de vaccin for fi membrii personalului medical şi persoanele aflate în categorii cu reisc crescut. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Elevii s-ar putea întoarce în bănci din 11 ianuarie! Anunţ de la Ministerul Educaţiei

În spaţiul public au mai existat speculaţii cu privire la posibila dată în care elevii se vor întoarce la cursuri.

La jumatatea lunii decembrie, Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, declara:

"Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de

situația epidemiologică la nivel național. 

Am făcut apel în această perioadă  la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlni cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”.

Citeste si: Se redeschid şcolile? Ce au hotărât autorităţile

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!