Se dau tichete pentru persoanele vaccinate anti-COVID. Când și de unde le pot lua cei care se imunizează

,
bani vaccin
Tichetele de masă pentru persoanele acre s-au vaccinat anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Românii care decid să se imunizeze împotriva Covid-19, pot primi tichete de masă. Iată ce trebuie să faci pentru a beneficia de ele!


In articol:

Campania de vaccinare din România a scăzut semnificativ în ultima perioadă. Astfel, autoritățile s-au gândit la diverse modalități pentru a încuraja cetățenii să se imunizeze împotriva coronavirusului, precum acordarea de tichete de masă și organizarea unei loterii.

bani vaccin
Cum poți primi tichetele de masă dacă te-ai vaccinat[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România! Propunerea lui Nelu Tătaru: "Trebuie să înțelegem..."

Cum poți primi tichetele de masă dacă te-ai vaccinat

Ministerul Sănătății a stabilit, printr-un ordin oficializat luni, metodologia de acordare de tichete de masă pentru persoanele care se imunizează împotriva COVID-19. Așadar, peroanele care s-au vaccinat după începutul lunii septembrie vor primi, cel mai probabil, din luna octombrie, cinci tichete de masă în valoare de 100 de lei.

Astfel, beneficiarii vor putea lua tichetele de masă de la centrul de vaccinare, de la cabinetul medicului de familie sau de la ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a făcut vaccinarea (ultima doză).

Citeste si: RESTRICȚII în România! Intră în vigoare de AZI, 15 septembrie. Cine sunt cei vizați de noile măsuri

Tichetele de masă vor trebui cerute, de către cei ce s-au imunizat împotriva COVID-19 cu schema completă, în maximum 60 de zile de la data în care au primit ultima doză de vaccin (sau singura, în anumite cazuri).

“Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie”, a declarat, în contextul apariției ordinului, Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății.

Măsura acordării unor tichete de masă și posibilitatea înscrierii la o loterie cu premii în bani pentru cei care se vaccinează a fost introdusă spre sfârșitul lunii august, prin OG nr. 19/2021,cu scopul de a încuraja românii să se imunizeze. 

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunțul despre vaccinarea obligatorie a românilor: „Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea”

S-a stabilit că cei ce se imunizează acum vor primi vouchere în valoare totală de 100 de lei (cele cinci bonuri de masă), iar persoanele vaccinate înainte de finalul lunii august se vor putea înscrie într-o loterie cu premii în

bani. Însă, regulile loteriei nu au apărut încă.

Totodată, OG nr. 19/2021 stabilește recunoașterea certificatelor digitale verzi privind COVID-19 în interiorul României. Așadar, certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate, începând din 3 septembrie, și pe teritoriul țării noastre, nu doar în cazul călătoriilor în alte state membre ale Uniunii Europene, pentru a demonstra vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a celor ce le dețin.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta

Județul în care spitalul de boli infecțioase e aproape plin cu pacienţi cu COVID-19: 99% dintre ei sunt nevaccinaţi

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Florin Cîțu a făcut anunțul! Ce se întâmplă de la 1 noiembrie cu prețurile gazelor și energiei electrice

Raed Arafat a explicat cum se va verifica certificatul verde: „Există o aplicaţie care...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies