Se dau bani de la stat! Cate 20.000 de lei pentru romanii care indeplinesc conditia. Ce trebuie sa faci ca sa ii obtii

Se dau bani de la stat! Românii din aproximativ 33.000 de gospodării pot primi câte 20.000 de lei, cu o singură condiție, potrivit unui anunț al Ministerului Mediului.

Cei care vor să obțină suma de 20.000 de lei, respectând condiția, se pot înscrie începând cu data de 9 septembrie.

33.000 de potenţiali beneficiari ce-şi vor instala panouri fotovoltaice vor primi câte 20.000 de lei finanţare. Mă bucur că, împreună cu Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu, am găsit soluţia ca acest program mult aşteptat de români să fie finanţat din fonduri europene deoarece, altfel, ar fi fost un efort prea mare pentru bugetul de stat. În plus, va fi benefic pentru populaţie deoarece energia solară este gratuită şi poate fi folosită oriunde, iar costurile de întreţinere ale sistemelor fotovoltaice sunt minime. Deţinătorii de panouri vor putea livra surplusul către reţeaua naţională, amortizându-şi astfel investiţia”, a precizat viceprim-ministrul Daniel Suciu, potrivit antena3.ro

Beneficiarii sunt persoane fizice din mediul urban şi rural din cele 7 regiuni „mai puţin dezvoltate” (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest, Vest, Nod-Vest şi Centru), care încheie un contract în vederea obţinerii finanţării nerambursabile cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Concret, prin acest proiect, statul subvenţionează cu până la 20.000 de lei persoanele fizice care doresc să-şi monteze panouri fotovoltaice acasă pentru: cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp (sistemul de panouri fotovoltaice, invertor, conexiuni, tablou electric); cheltuielile cu montajul şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice (15% din costurile echipamentelor şi instalaţiilor electrice), potrivit adevarul.ro.

Suma reprezintă 90% din valoarea totală a unui astfel de sistem, iar restul de 10% trebuie plătit de către beneficiarul sistemului.

se dau bani

Pentru obţinerea fondurilor, cei interesaţi trebuie să meargă la un instalator validat de AFM, pentru înscriere, cu următoarele documente: cerere de finanţare tehnoredactată; copia actului de identitate; extrasul de Carte Funciară nu mai vechi de 30 zile; rezultat pentru dreptul de proprietate; dovezi că nu are restanţe la taxe şi impozite.

Programul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, gestionat de MDRAP. Alocarea financiară totală este de 107.396.471 euro, din care: 93.150.000 euro - din FEDR - 14.246.471 euro - finanţare de la bugetul de stat.

sursa: antena3.ro

Citeste si: Bombă în showbiz! Bianca Drăgușanu divorțează după doar o lună de căsnicie

Citeste si: Legatura nestiuta dintre Gheorghe Dinca si un unchi al Alexandrei: "Tocmai el, dintre toti oamenii, sa-mi ia nepoata"

Citeste si: Zeci de copii din Germania, SCLAVI in Maramures! DIICOT suspecteaza trafic de persoane

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate