Zeci de copii din Germania, SCLAVI in Maramures! DIICOT suspecteaza trafic de persoane

,

Primarul orașului Vișeu de Sus (județul Maramureș), Vasile Coman, nu crede că în cazul prezentat de DIICOT este vorba de trafic de persoane.


In articol:

Sunt zeci de copii din Germania, au condiții foarte bune ”, spune edilul. Între timp, 4 copii au fost preluați deja de DGASPC Maramureş, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș, Adrian Mândru, a spus că la solicitarea DIICOT Maramureș au fost instituite de către DGASPC măsuri speciale de protecție în

regim de urgență pentru 4 copii germani.

„Este vorba de un program social finanțat de statul german în cadrul căruia minorii au fost aduși la un centru privat din Vișeu de Sus, nu este un centru aflat în subordinea DGASPC Maramureș”, a spus Mândru.

La rândul său, primarul orașului Vișeu de Sus, Vasile Coman, a spus că nu crede că în acest caz este vorba de trafic de persoane.

Nu cred că statul german încredințează copii unei asociații din Germania să facă trafic de persoane, au avut loc acolo controale din Germania. Este o asociație germană care funcționează de dinainte de 2012 când am venit eu la primărie. Sunt zeci de copii din Germania, vin psihologi, cadre didactice, au condiții foarte bune, sunt cazați într-un centru amplasat într-o zonă foarte frumoasă, pe Valea Vinului din Vișeu de Sus”, a spus Coman.

Acesta a subliniat că nu are cunoștință de săvârșirea unor ilegalități în cadrul centrului respectiv, care se adresează unor copii din Germania cu diverse probleme și care au fost aduși în România.

Copiii respectivi stau aici până la 18 ani apoi pleacă înapoi în Germania. Eu am discutat cu unii dintre ei, au învățat repede limba română, mi-au spus că nu ar mai vrea să plece înapoi în Germania deoarece le place în România ”, a precizat edilul din Vișeu de Sus.

Marți, mai multe percheziții au avut loc în Maramureș, la un grup infracţional bănuit de trafic de persoane, din care fac parte și doi cetățeni germani. Grupul este suspectat că aducea copii din Germania pentru „reeducare”, dar îi folosea pentru munci epuizante.

Potrivit DIICOT, procurorii din Maramureş și polițiștii au făcut 8 percheziţii în oraşul Vişeu de Sus şi în comuna Leordina, județul Maramureş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014 – august 2019, opt suspecţi, dintre care doi cetăţeni germani, soţ şi soţie, au constituit un grup infracțional organizat care a avut ca principal scop traficarea pe raza județului Maramureş a mai multor tineri de naţionalitate germană, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, sub paravanul desfăşurării unor activităţi autorizate de servicii educative ce vizau recuperarea şi reintegrarea socială a acestora, în baza unor programe şi proiecte derulate şi coordonate de către cei doi suspecţi de naţionalitate germană.

„Î n realitate, tinerii au fost supuşi unui regim de lipsire de libertate, de interzicere în a comunica în exterior cu familiile din Germania ori cu alte persoane sau autorităţi române, fiind obligaţi ca, sub pretextul unui aşa-zis <program de reeducare> conceput de către cetăţeanul german, să execute munci epuizante în gospodăriile unor localnici aflaţi în anturajul suspecţilor – dincolo de capacităţile şi limitele fizice ale vârstei lor ori afecţiunilor de care suferă – practicându-se asupra minorilor metode umilitoare, degradante, ţinerea lor în stare de sclavie şi exercitarea asupra lor în mod repetat de acte de violenţă gravă şi ameninţări.

În acest mod, tinerilor le-a fost creată o puternică stare de temere şi chiar de traumă ca urmare a bătăilor repetate, privării de hrană, lipsirii de libertate prin închiderea într-un aşa-zis <arest>, exercitării unor manopere medicale intruzive împotriva voinţei lor, ţinerii deliberate a minorilor în ger şi în frig sau în ploaie etc. – toate cu titlu de <pedeapsă> menită să <educe> comportamentul copiilor. Unii dintre minori au avut chiar intenţii suicidale din cauza acestui regim”, arată DIICOT.

citeste continuarea pe digi24.ro

Citeste si: Cum arata Ella, fosta concurenta de la "Puterea dragostei", la scurt timp de la plecarea din emsiune! Iata cum a fost surprinsa frumoasa bruneta!

Citeste si: Revoltator! Ce au descoperit inspectorii MADR la fructele si legumele din magazine si piete

Citeste si: Carmen de la Salciua si-a dat machiajul jos. Cum arata cu adevarat fata artistei

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Au anuntat DECESUL dupa o perioada lunga de coma! Chinul a luat sfarsit

Senatorul PSD Robert Cazanciuc îi critică pe parlamentarii puterii: Bugetul din acest an a trecut în aplauzele neputinţei

Clasament Survivor România. Cine sunt cei mai buni concurenți de la Faimoși și Războinici? Surprize pe bandă rulantă

Un șofer de autobuz a fost martorul unui furt în Cluj. Incredibil cum a reacționat bărbatul, nimeni nu se aștepta la asta

Horoscop, 28 august. Zodia care trebuie să fie atentă la bani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies