Se dau bani de la stat! Ajutoare de 5 milioane de lei de la Guvern pentru familiile afectate

Se dau bani de la stat. Guvernul a decis să pună la bătaie o sumă impresionantă, cinci milioane de lei. Mii de români vor fi ajutați.


In articol:

Este vorba despre un program special pus la cale de Executiv după problemele avute în ultima perioadă. Calamitățile naturale au obligat Guvernul Dăncilă să scoată banii, potrivit capital.ro.

Cinci milioane de lei. Atât pune la bătaie Ministerul Muncii și Justiției Sociale pentru cei care au fost afectați în acest de de inundații. Este vorba despre ajutoare de urgență venite de la Guvern.

Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență pe parcursul anului 2019, pentru sprijinirea populației afectate de inundații, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase, produse începând cu luna mai 2019.

Citeste si: Veste bombă despre mașinile second-hand! S-a aflat totul despre preț

Citeste si: Puterea Dragostei. Cum l-a surprins Raluca pe iubitul ei, Ricardo, in vacanta lor din Grecia

Citeste si: Uleiurile banale care vindecă orice durere. Acum s-a dovedit științific

Ajutoarele de urgență se acordă în limita sumei de 5 milioane lei din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, astfel:

– câte 3.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de peste 90%;

– câte 2.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție cuprinsă între 50% și 90% inclusiv ;

– câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de până la 50% exclusiv.

– în cazul în care, în urma inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieți omenești, familia persoanei/persoanelor decedate beneficiază suplimentar de suma de 5.000 lei.

Ajutoarele de urgență nominale se aprobă prin notă a ministrului Muncii și Justiției Sociale, pe baza borderourilor agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, borderourile fiind avizate de primarii localităților afectate și de prefecți.

Pentru sprijinirea promptă a populației pe parcursul anului 2019 și pentru combaterea rapidă a riscului de excluziune socială a celor afectați, normele de acordare a ajutoarelor de urgență au fost simplificate. Astfel, familiile sau persoanele afectate nu mai trebuie să completeze cereri, iar efectuarea anchetelor sociale a fost eliminată.

Citeste si: Marian Godină cere demisia ministrului Carmen Dan după moartea poliţistului din Timiş: „Cum îşi permite un ministru să stabilească valoarea unui om?“

Citeste si: Horoscop săptămânal 3-9 Iunie 2019. DETALII importante pentru fiecare zodie

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: capital.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate