Uleiurile banale care vindecă orice durere. Acum s-a dovedit științific

Autor: L.S.
Actualizat: 06 sep 2020, 04:15

Terapiile alternative si-au dovedit stiintific eficacitatea. Iata o lista a uleiurilor esentiale care te scapa de durerui si cum trebuie sa fie folosite.

* Uleiul esenţial de muşetel este binecunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatorii. Este eficient în calmarea durerilor musculare, a du­rerilor cauzate de sindromul premenstrual.

* Uleiul esenţial de maghiran are importante proprietăţi sedative. Detensionează rigiditatea musculară şi ajută la calmarea durerilor musculare şi a spasmelor. Este foarte util în reumatism, osteoartrită şi migrene.

* Uleiul esenţial de lavandă este unul dintre cele mai utilizate uleiuri în saloanele profe­sionale de masaj, pentru relaxare şi ameliorarea durerilor.

Are proprietăţi antiinflamatorii, antimicrobiene şi sedative. Calmează tensiunile musculare şi spasmele, ameliorează durerile articulare şi durerile de cap.

* Uleiul esenţial de eucalipt are puternice efecte analgezice şi proprietăţi antiinflamatorii, fiind recomandat în ameliorarea durerilor musculare şi a celor provocate de inflamaţiile nervoase.

* Uleiul esenţial de mentă este foarte eficient în durerile musculare şi articulare, calmează durerile de cap şi nevralgiile.

* Uleiul esenţial de rozmarin are proprietăţi analgezice şi antispastice. Este foarte bun pen­tru alinarea durerilor de cap, de spate, a durerilor musculare şi articulare.

* Uleiul esenţial de salvie are proprietăţi antispastice, antiinflamatorii şi calmante. Ajută la detensionarea musculaturii, reducerea spasmelor şi calmarea durerilor premenstruale.

* Uleiul esenţial de ienupăr are proprietăţi antispastice. Ameliorează durerile articulare şi musculare, spasmele şi nevralgiile.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

* Uleiul esenţial de coada-şoricelului are puternice efecte analgezice şi antiinflamatoare. Este recomandat în durerile musculare şi articulare, sub formă de masaj uşor.

* Uleiul esenţial de vetiver a fost folosit în medicina ayurvedică încă din Antichitate, deci are proba timpului. Uleiul este extras din rădăcinile unei specii de iarbă cunoscută sub numele de Vetiveria zizanoides, care face parte din aceeaşi familie botanică cu lemongrass şi citronella.

Are efecte antiinflamatorii, antiseptice, cicatrizante, tonice şi afrodisiace”, notează formula-as.ro.

Cum se folosesc uleiurile esenţiale?

Uleiurile volatile se pot utiliza în scop tera­peu­tic numai după ce au fost diluate într-un ulei neutru (cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de jojoba, ule­iul de migdale dulci etc.), în proporţiile indicate mai jos. Atenţie, nu aplicaţi uleiurile esenţiale direct pe piele, deoa­rece sunt foarte puternice şi pot pro­voca reacţii alergice!

Citeste si: DIABET sau CANCER? Cum forţează agricultorii români coacerea legumelor de bază si ce riscuri sunt aduse sanatatii

Citeste si: Ai dureri de spate? Poţi avea această boală! Trebuie să mergi urgent la medic

Citeste si: Esti bogat sau sarac, esti fericit sau bolnav: "alege-ti cu grija cuvintele". Explicatia psihologului

Ameliorarea durerilor de cap
Pentru ameliorarea durerilor de cap, diluaţi 4-5 picături de ulei esenţial într-o linguriţă de ulei neutru, amestecaţi bine, înmuiaţi-vă degetele şi faceţi masaj uşor pe tâmple, asigurându-vă că nu vă atingeţi ochii şi pleoapele. Migrenele pot fi diminuate şi cu ajutorul mirosului: turnaţi câteva picături de ulei esenţial pe o batistă sau folosiţi un difuzor aromaterapic.

Baia totală
O baie fierbinte este idea­lă pentru calmarea obo­selii, diminuarea dure­rilor musculare şi a celor provocate de artrită sau reumatism. Diluaţi 8-10 picături de ulei esenţial într-o lingură de ulei neu­tru, apoi turnaţi amestecul în cada plină cu apă. Este recomandat să adăugaţi în apa de baie 2-3 pumni de sare grun­joasă, pentru a spori efectul tera­peu­tic.

Compresele calde
În cele mai multe ca­zuri, căldura ajută la redu­cerea durerilor de spate. Încălziţi o jumătate de litru de apă (puţin peste temperatura corpului, ast­fel încât să o puteţi tolera confortabil), apoi adău­gaţi 4-5 picături de ulei esenţial şi amestecaţi bine. Puneţi un prosop mic peste vasul cu apă şi lăsaţi-l să absoarbă puţin lichid. Ulterior, stoarceţi bine prosopul, împăturiţi-l şi aplicaţi-l pe zona dureroasă. Lăsaţi compresa să acţioneze 15-20 de minute.

Compresele reci
Compresele reci sau aplicaţiile de gheaţă pot calma durerile, umflăturile şi inflamaţiile cauzate de unele leziuni traumatice sau de afecţiuni in­flamatorii, cum ar fi artrita. Pentru a realiza o com­presă rece urmaţi aceleaşi indicaţii ca în cazul com­preselor calde, numai că în loc de apă caldă folosiţi apă refrigerată, în care adăugaţi câteva cuburi de gheaţă şi 4-5 picături de ulei esenţial. Atenţie, compresa trebuie înlocuită atunci când se încălzeşte la temperatura corpului!

Masajul
Preparaţi-vă un ulei de masaj tămăduitor: di­luaţi 10-12 picături de ulei esenţial în 35 ml ulei neutru, iar cu acest amestec masaţi uşor, timp de 15-20 de minute, orice parte a corpului în care simţiţi durere sau în care muşchii sunt încordaţi.
Să vă fie de leac!

vezi cele mai noi Stiri kanal d

sursa: formula-as.ro