Scutire de la plata impozitelor pentru 90 de zile. Cine beneficiaza de masura adoptata de Guvern

,

Şeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă, a anunţat, marţi, că au fost adoptate două măsuri importante pentru domeniul HoReCa.

Şeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă, a anunţat, marţi, la finalul şedinţei de Guvern, că în cadrul acesteia au fost adoptate două măsuri pentru domeniul HoReCa, una referindu-se la scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru 90 de zile, iar cealaltă la scutirea unei tranşe pentru operatorii economici din domeniul Horeca care deţin în administrare şi proprietăţi de plajă.

"Astfel, prin Ordonanţa de Urgenţă propusă, iniţiată de Ministerul Economiei, în domeniul HoReCa au fost adoptate două reglementări importante, respectiv scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru o perioadă de 90 de zile, care se adaugă la perioada anterioară de 60 de zile, perioada stării de urgenţă, perioadă pentru care au fost scutiţi de la plata impozitului specific”, a declarat Ionel Dancă.

El a precizat că plata acestui impozit se va face până la 25 octombrie, şi nu 25 iulie cum era stabilit iniţial.

"Mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, restaurante, cafenele şi din cuantumul impozitului anual calculat la 365 de zile se scade perioada de 90 de zile pentru operatorii economici care beneficiază de această facilitate în baza acestui act normativ, la care se adaugă cele 60 de zile anterioare pentru care au fost scutiţi la plată. Plata acestui impozit calculat în acest fel se va face până la data de 25 octombrie 2020. A fost astfel amânat termenul de plată de la 25 iulie 2020 la 25 octombrie”, a explicat şeful Cancelariei primului ministru.

O altă măsură luată de Guvern a fost scutirea de la plata unei tranşe pentru operatorii economici din HoReCa şi care deţin în administrare şi proprietăţi pe plajă.

"Tot pentru domeniul HoReCa şi în special al operatorilor economici din zona turistică şi de hoteluri, restaurante, cafenele, care deţin în administrare proprietăţi pe plajă, astăzi, în baza acestui act normativ aceştia au fost scutiţi de una din cele trei tranşe de plată la care aveau obligaţia pentru anul 2020. Operatorii economici care desfăşoară activităţi pe plajă, care au în administrare aceste spaţii, erau obligaţi la plata unor taxe de administrare a acestor plaje, în număr de trei tranşe. Potrivit acestui act normativ, sunt scutiţi de una dintre aceste tranşe. Pentru cei care aveau obligaţia de plată în trei tranşe, iar pentru cei care aveau obligaţia în două tranşe sunt scutiţi de 30% din cuantumul datorat”, a detaliat Ionel Dancă.

Citeste si: Stare de alerta! Noile masuri de relaxare pe care trebui sa le stii

Citeste si: Nelu Tătaru a spus motivul pentru care nu se deschid restaurantele: "Înseamnă un alt tip de..."

Citeste si: Guvernul va fi dat in judecata de patronatele din turism, daca nu se deschid restaurantele din hoteluri

 

 

Citește și:

Cum vor face elevii scoala din 14 septembrie. Schimbari majore pentru copii in noul an scolar

Ilie Năstase, după ce Cristian Tudor Popescu i-a numit 'VITE' pe ortodocși: 'Trebuie pedepsiți într-un fel. Omul ăsta nu e sănătos'

Cand scapam de vremea rea? Meteorologii nu au vesti prea bune

Stare de alerta! Noile masuri de relaxare pe care trebui sa le stii

Live Stream Online "Bravo, ai stil! Celebrities" - Editia de joi, 29 octombrie - VIDEO. Competitia devine din ce in ce mai dura!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies