Nelu Tătaru a spus motivul pentru care nu se deschid restaurantele: "Înseamnă un alt tip de..."

,

După deschiderea teraselor, românii se așteptau ca începând cu 15 iunie să se deschidă și restaurantele, însă acest lucru nu se va întâmpla. Nelu Tătaru a dezvăluit motivul.


In articol:

Începând cu data de 15 iunie vor fi ridicate și alte restricții impuse în timpul crizei coronavirusului. De la jumătatea lunii iunie vor fi deschise mall-urile, sălile de fitness, grădinițele și creșele private, piscinele exterioare, dar nu și restaurantele, iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat de ce au luat autoritățile această decizie.

Citeste si: Raed Arafat, semnal de alarma: "Relaxarea ne-a..." Ce trebuie sa facem de acum incolo

Nelu Tătaru a spus motivul pentru care nu se deschid restaurantele: "Înseamnă un alt tip de..."

Deși se credea că după 15 iunie restaurantele vor primi din nou clienți, evident cu respectarea regulilor de distanțare socială și a normelor de igienă, reprezentații autorităților au decis să mai amâne momentul deschiderii restaurantelor. Ba mai mult decât atât, având în vedere că numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu coronavirus se modifică de la o zi la alta este luată în calcul inclusiv prelungirea stării de alertă în România.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut precizări referitoare la deschiderea restaurantelor. Acesta a explicat că în spațiile închise există un risc mai mare de răspândire a coronavirusului, existând un alt tip de aerosolizare, motiv pentru care mai este nevoie de timp pentru a evalua riscurile.

Citeste si: Ce a pățit tânăra care l-a denunțat pe vloggerul Colo? Este speriată și nu iese singură din casă: "Îmi spuneau că speră să mă omoare..."

"De ce nu se deschid restaurantele? Pentru că avem spații închise. Spațiile închise înseamnă un alt tip de aerosolizare. Încercăm o evaluare pe 15 – 30 de zile a spațiilor deschise, în care nu avem elementul de aerofloră.

Mai avem 15 zile în care putem vedea care sunt rezultatele. În planul B nu mai putem restricționa absolut nimic. Locurile de joacă rămân închise. Sunt locuri cu multe suprafețe comune și atunci transmiterea se poate face. În spațiile închise nu putem spune că avem aceeași ardere a virusului ca în spațiile deschise.", a precizat Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

Asfel, chiar dacă mall-urile urmează să se deschidă, zona dedicată servirii mesei va rămâne în continuare închisă, la fel și locurile de joacă pentru copii și cinematografele.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: La următoarea relaxare poate ne gândim şi la...

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Ce spune Raed Arafat despre coronavirus si teoria conspiratiei: "Un lucru extraordinar. Lumea, toate puterile s-au inteles"

Ucraina și Rusia au căzut la înțelegere: Pe cine a dat Kievul la schimb cu 17 prizonieri

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Taxa Covid: ce inseamna taxa Covid si ce valoare are. Cat platesti in plus daca te duci la restaurant sau terasa

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies