Schimbare de planuri în Bucureşti! Ce spun autoritățile despre închiderea creșelor și a afterschool-urilor

,
Creşele şi afterschool-urile rămân deschise
Creşele şi afterschool-urile rămân deschise

Ministrul Educației, Monica Anisie, face anunțul momentului. Aceasta a spus clar ce se va întâmpla cu creșele, dar și cu afterschool-urile.


In articol:

După ce s-a declanșat scenariul roșu de Covid, a ieșit mare scandal pe tema instituțiilor de învățământ care se vor închide în București.

Inițial, autoritățile au anunțat că se vor închide toate instituțiile de învățământ.

Apoi, s-a revenit și s-a revizuit.

Se vor închide afterschool-urile și creșele?

În ceea ce privește afterschool-urile și creșele, acestea sunt în administrarea primăriilor, motiv pentru care închiderea lor nu este automată, ci poate fi decisă separat în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. Momentan, acestea vor rămâne deschise.

”Cred că trebuie să spunem în mod clar ce se întâmplă începând de mâine cu unitățile de învățământ din București, este incredibil ce s-a întâmplat la nivelul municipiului București, ce a făcut comitetul pentru situații de urgență.

Vreau să spun foarte clar, încă din data de 12 octombrie am solicitat prefectului o întâlnire. Am vrut să mă asigur că se vor lua toate măsurile ca în cadrul unităților de învățământ să nu existe probleme în situația în care vom ajunge în acest cadru. Împreună cu inspectoratul școlar al municipiului București, am realizat un plan de măsuri pentru trecerea în sistem online.

În momentul în care a fost anunțată depășirea ratei de 3 la mie, am discutat cu dl prefect, i-am comunicat care sunt prevederile legale și mă așteptam ca lucrurile să fie clare.

Am înțeles că a existet o hotărâre pe care a revocat-o între timp, că se vor suspenda activitățile didactice care presupun prezența față în față din creșe, preuniveritar și universitar.

Am atras atenția că în cuprinsul acestei hotărâri sunt niște erori. Creșele și afterscool-urile vor rămâne deschise. Rămân suspendate cursurile în învățământul preuniversitar. În Universități, senatul universității decide, nu comitetul pentru situații de urgență.

Sunt convinsă că toate cadrele didactice vor depune eforturi pentru ca educația să continue.

Cred că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să respectăm măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor, de aceea căutăm soluții pentru aceste lucruri”, a declarat Monica Anisie.

Pentru universităţi, decizia va fi luată miercuri, 21 octombrie. Conform purtătorului de cuvânt al prefecturii, decizia de a închide aceste instituţii „ a fost o eroare materială şi s-a făcut o îndreptare” a acestei erori. Practic, hotărârea de a închide instituţiile de învăţământ preuniversitar se aplică doar instituţiilor de stat, nu şi celor private.

Ce spune Klaus Iohannis despre prefectul Capitalei

Klaus Iohannis, a condamnat în cadrul unei conferințe de presă, atitudinea prefectului Bucureștiului la modul în care a reacționat la situația din Capitală, precizând că este ”inacceptabil” și că „nu trebuie să rămână fără urmări”.

”Este de neînțeles că, deși am văzut zilnic o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare, și era evident că această tendință va continua, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populația să fie pregătită și să știe la ce să se aștepte” a spus președintele Klaus Johannis.

Guvernul a început să evalueze activitatea prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, după ce acesta a declarat, într-o emisiune televizată, că nu cunoaște numărul de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19 în București.

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Care sunt restrictiile propuse de DSP Bucuresti spre aprobare in sedinta cu Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, dupa ce rata infectarilor a depasit 3...

BILANȚ - A treia zi cu aproape 20.000 de cazuri noi

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Restrictii majore in Europa! Oamenii NU mai au voie sa iasa din case!

Ramanem fara locuri la ATI? Alexandru Rafila, anunt devastator: ''Va exista un salt in sectiile de terapie intensiva''

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies