Șase bărbați și un minor din Baia Mare au tăiat și pârlit un porc pe acoperișul unui bloc. Aceștia au fost amendați

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 dec 2022, 17:38

Șase bărbați și un minor din Baia Mare au tăiat și pârlit un porc pe acoperișul unui bloc. Aceștia au fost amendați

Sursa: Captură video

Cum Crăciunul bate la ușă, șase bărbați, alături de un minor, au tăiat un porc chiar pe acoperișul unui bloc din Baia Mare. Aceștia au respectat tradiția și l-au și pârlit, bineînțeles, tot acolo.

Șase bărbați din Baia Mare

au fost puși pe fapte mari, încă de la început de decembrie, motiv pentru care au tăiat un porc pe acoperișul unui bloc. Alături de ei s-a aflat și un băiat cu vârsta cuprinsă între cinci și șase ani.

Mai mulți bărbați din Baia Mare au tăiat un porc pe acoperișul unui bloc

Au respectat tradiția cu totul, dar nici de amendă nu au scăpat.

Cei șase bărbați au urcat pe terasa unui bloc din Baia Mare, ziua în amiaza mare. Aceștia au sacrificat porcul, după care au început să îl pârlească, potrivit tradiției.

Totul bine și frumos, până în momentul în care imaginile au ajuns și la oamenii legii care i-au amendat pe aceștia cu suma de 200 de lei. Evenimentul a avut loc astăzi, 2 decembrie, iar blocul cu pricina se află pe strada Aleea Filaturii.

Citește și: O turmă de oi se învârte în cerc de 12 zile. Care este motivul VIDEO

Acesta nu este singurul caz de acest fel. În urmă cu un an, câțiva bărbați din Pitești, vrând să pună pe masa de Crăciun o carne cât mai proaspătă, au sacrificat un porc și l-au pârlit într-o parcare din Popești-Leordeni, direct printre mașini.

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Pesta porcină a dus la închiderea mai multor ferme de porci din România

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat că stocurile de porci din țara noastră au scăzut și încă scad considerabil din cauza pestei porcine africane. Tocmai din acest motiv, mai multe ferme s-au închis, iar majoritatea cărnii care se va afla pe masa de Crăciun va fi din afară.

Citește și: Clipe de groază pentru un bărbat din Slatina! Acesta s-a trezit în holul casei cu un șarpe de aproximativ doi metri

După ce un focar de pestă porcină africană a fost depistat la o fermă din Timiș, autoritățile sanitar-veterinare din județul Arad au început să facă din ce în ce mai multe controale rutiere, pentru a preveni transportul de porci.

Simulare Evaluare Nationala 2023: Subiecte Română. Examenul pentru clasa a 8-a începe azi

Aproximativ 40.000 de porci, care aparțineau unei societăți din România, o fermă din județul Timiș, localitatea Parța, au fost uciși și incinerați și, de asemenea, în acea zonă, comerțul a fost oprit.

„În România, nu putem să scăpăm de ea. Din nefericire, ne-a costat, ne costă și ne va costa acest virus. Pe de o parte se reduc efectivele de animale.

Noi la Ministerul Agriculturii după trei ani de zile de așteptare, iată că am dat drumul la actele normative care se susține reproducția. Tot timpul sub presiunea și sub teama aceasta, ceea se întâmplă în momentul în care nu avem leac pentru acest virus. Apar aceste reduceri de efective și te îndrepți spre alte surse de asigurare a hranei populației”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

 


După ce s-au despărțit, Radu îi dă în continuare speranțe Cristinei. În gală, atunci când a fost pe cale să fie eliminat, acesta i-a spus tinerei că ar fi așteptat-o afară, asta dacă ar fi plecat acasă.