Sarbatoare mare la romani! Ce sfanta sarbatoresc astazi crestinii ortodocsi

,

Sarbatoare cu cruce neagra astazi, in calendarul Crestin Ortodox.

Credinciosii o sarbatoresc pe Sfanta Mucenita Tecla, prima femeie care a patimit pentru credinta pe care o avea in Iisus Hristos.

Sfanta Tecla s-a nascut in secolul I d.Hr., la Iconium (astazi Konya, in Turcia), din parinti instariti. Dupa ce l-a ascultat pe Sfantul Apostol Pavel, pe cand acesta propavaduia in casa lui Onisifor, vorbind despre castitate, ea s-a hotarat sa-l urmeze pe Hristos si a renuntat la intentia de a se marita.

Mama sa, Teocleia, si Tamir, logodnicul ei, s-au opus acestei decizii, iar acuzatiile lor, aduse in fata guvernatorului provinciei, au dus la intemnitarea Sfantului Apostol Pavel. Atunci, Sfanta Tecla a plecat de acasa, departe, ca sa il asculte pe Sfantul Pavel propovaduind in inchisoare, mituindu-i pe gardieni cu bijuteriile ei pentru a putea patrunde in inchisoare.

La proces, Sfantul Pavel a fost alungat din oras, dar Sfanta Tecla a refuzat sa se razgandeasca, cu toate lacrimile, amenintarile si argumentele pe care mama ei si guvernatorul le-au putut aduce. Ea era neclintita in hotararea ei de a-L urma pe Iisus Hristos mirele.

Atunci, mama ei, infuriata, l-a convins pe judecator sa o condamne la moarte prin ardere de vie. Incurajata de dragostea ei pentru Hristos, ea a facut semnul Crucii peste flacari si a fost inconjurata de lumina, ramanand neatinsa de flacari. Ploaia si grindina au stins focul si, impreuna cu tunetele, au dus la indepartarea celor care doreau sa o omoare pe Tecla.

Fragmente din moastele Sfintei Mucenite Tecla se afla la Manastirea Sf. Tecla din Maaloula, Siria. Acestea au fost aduse spre cinstire si in Romania, in iunie 2009, iar cateva particele au ramas la Manastirea Sf. Tecla din localitatea Predesti, Dolj.

 

Citește și:

Mare sarbatoare astazi la romani! Ce sarbatoresc crestinii ortodocsi

Vin furtuni peste toata Romania! RUGACIUNE ajutatoare la vreme de vijelie, trasnete, fulgere, grindina sau cutremur

Rugaciune puternica pentru Maica Domnului: rosteste-o azi, in zi de mare sarbatoare si vei scapa de toate necazurile

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!

Calendar ortodox, 27 august 2020. Ce mare Sfant este praznuit astazi!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies