Vin furtuni peste toata Romania! RUGACIUNE ajutatoare la vreme de vijelie, trasnete, fulgere, grindina sau cutremur

,

Meteorologii au avertizat asupra unor ploi, furtuni si vijelii ce se vor abate asupra intregii Romanii incepand de astazi.

Vantul va avea intensificari cu viteze care la rafala vor atinge 55...60 km/h, iar in timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h si vijelii.

Puteti afla mai multe detalii in articolul de mai jos:

Meteorologii avertizeaza: vin vijeliile peste Romania! COD PORTOCALIU de furtuna si vant- iata ce zone sunt afectate

In astfel de vremuri de rascruce preotii rostesc in Biserici rugaciuni ajutatoare prin care cer Divnitatii indurare si ajutor.

Iata una dintre ele:

"Doamne, Dumnezeule, Cel ce de bunavoia Ta ai adus toate dintru ne­fiinta intru fiinta, si cu puterea Ta pastrezi faptura, chivernisind lumea cu purta­rea Ta de grija; Tu, Care din patru stihii ai asezat faptura si cu patru vremi ai incununat curgerea anului, fii bine­cuvantat!

Ca de Tine se cutremura toate puterile ingeresti, pe Tine Te lauda soa­rele, pe Tine Te slaveste luna, Tie se supun stelele, pe Tine Te asculta lumina, de Tine se ingrozesc adancurile, Tie slujesc izvoarele, Tu ai intins cerul ca un cort, Tu ai intarit pamantul pe ape, Tu ai ingradit marea cu nisip, Tu spre rasuflare ai revarsat aerul.

Cel ce poruncesti norilor si umbli pe aripile vantului; Cel ce cauti spre pamant si-l faci de se cutremura; Cel ce Te atingi de munti, si ei fumega.

Tu esti Cel ce odinioara intr-un nor gros, inconjurat de fulgere si tunet, Te-ai aratat lui Moise pe mun­tele Sinai; Tu, in vremea lui Avraam si a lui Lot, ai trimis din cer ploaie de foc si pucioasa si pentru farade­legile lor nenumarate, cetatile Sodoma si Gomora le-ai stricat.

Marturisesc dar atotputernicia Ta si, cu umilinta plecandu-mi genunchii, in­draznesc a Te ruga: Indura-Te de noi, pacatosii si nevrednicii, si nu lasa ca, pentru faradelegile noastre cele mari, zidirea si fapturile Tale sa fie inghitite de pieire!

Toate vietatile asteapta de la Tine sa le dai hrana la buna vreme; dandu-le Tu lor, vor aduna; deschizand Tu mana Ta, toate se vor umple de bunatati; dar intorcandu-Ti Tu fata, toate se vor tulbura si se vor sfarsi si in tarana lor se vor intoarce.

Asa Doamne, milostiveste-Te spre noi si fa ca aratarea puterilor Tale ne­sfarsite sa nu ne fie noua spre osanda si pieire, ci spre indreptare si zidire, ca sa cunoastem ca Tu esti singur Dumnezeu adevarat, multmilostiv si mult-indurat. Da-ne asadar sa pastram pururea neschimbata aceasta cunoastere; intareste-ne vo­inta de a pazi in toata vremea poruncile Tale.

Toarna, Bunule, in inimile noastre simtirea dumnezeiasca a dragostei fratesti catre toti semenii nostri, pentru ca, iubindu-ne cu adevarat unii pe altii, toti sa Te marturisim pe Tine, Dumnezeu cel intreit in fete.

Ca a Ta este stapanirea si a Ta este imparatia si puterea si slava: a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!".

 

Citește-ne pe
Citește și:

Meteorologii avertizeaza: vin vijeliile peste Romania! COD PORTOCALIU de furtuna si vant - iata ce zone sunt afectate

Violeta Alexandru, reacție după ce a pierdut alegerile la PNL Bucureşti: 'Nu îmi pare rău deloc pentru că...'

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

GHID SALVATOR: Ce trebuie sa faci daca te prinde o furtuna violenta pe strada! Respecta aceste reguli si poti scapa nevatamat

Activitate seismica intensa: 5 cutremure inregistrate in Romania in ultimele doua zile! Uite ce intensitate au avut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies