SARBATOARE duminica 18 iulie 2021. Biserica Ortodoxa praznuieste un Sfant Mucenic, mare facator de minuni! Nu uitati sa le urati "LA MULTI ANI" celor care poarta acest nume!

,
sarbatoare 18 iulie 2021
Calendar ortodox, 18 iulie 2021, praznuirea Sfantului Mucenic Emilian de la Durostorum[Sursa foto: doxologia.ro]

Biserica Ortodoxa il cinsteste, duminica, 18 iulie 2021, pe Sfantul Mucenic Emilian de la Durostorum.


In articol:

Conform calendarului crestin ortodox, credinciosii ortodocsi il praznuiesc in fiecare an la data de 18 iulie pe Sfantul Mucenic Emilian de la Durostorum, alaturi de Sfantul Cuvios Pamvo.

Anul acesta praznicele pica in cea de-a patra duminica dupa Rusalii, sau a Sfintilor Parinti de la Sinodul al IV-lea Ecumenic, cand crestinii merg la biserica, unde preotii dau citire in timpul Sfintei Liturghii pildei intitulata Vindecarea slugii sutasului si cea numita Rugaciunea lui Iisus, ce se afla in Evanghelia dupa Ioan.

Sarbatoare duminica, 18 iulie 2021: Cine a fost Sfantul Mucenic Emilian de la Durostorum

Potrivit crestinortodox.ro, Sfantul Emilian de la Durostorum a fost soldat in armata romana, in vremea Imparatului Flaviu Claudiu Iulian (361-363). Acesta a fost fiul prefectului Sabbatianus, din Durostor. Biserica ortodoxa nu a consemnat multe date despre viata Sfantului Emilian insa, se precizeaza ca in actul lui martiric de a refuza sa renunte la crestinism, apar informatii despre patimirea si moartea sa.

sarbatoare 18 iulie 2021
Sfantul Emilian de la Durostorum este praznuit in fiecare an la 18 iulie[Sursa foto: doxologia.ro]

Edictul de la Milan, din anul 313, cand imparatul Constantin cel Mare a oferit libertate religiei crestine pe teritoriul Imperiului Roman, ceea ce a oprit persecutarea crestinilor pentru o vreme, pana cand paganismul a reaparut odata cu urcarea pe tron a imparatului Iulian Apostatul (361-363).

Citeste si: DESCOPERĂ: CE nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie? Iată cui trebuie să spui „La mulți ani!” de Sfântul Ilie 2021

Rugaciune catre Sfantul Mucenic Emilian de la Durostorum

In aceasta zi de duminica, 18 iulie 2021, credinciosii crestin-ortodocsi participa la Sfanta Liturghie si pot inchina rugaciuni staruitoare cu multa evlavie catre Sfantul Mucenic Emilian de la Durostorum.

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

"Prealăudate mucenice al lui Hristos, Sfinte Emilian, care ai sfărâmat altarele idolilor și te-ai adus jertfă bineplăcută lui Dumnezeu, auzi-ne pe noi, cei ce cădem înaintea icoanei tale și cu umilință te rugăm: fii mijlocitor nouă către Stăpânul și Mântuitorul lumii, ca unul care ai dobândit îndrăznire către Dumnezeu. Cel ce ai risipit idolii templului, alungă idolii necredinței care s-au înălțat în sufletele noastre și, prin rugăciunile tale către Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu, zdrobește păcatul sub picioarele noastre, ca să punem hotar vieții noastre întinate. Stea luminoasă pe cerul Bisericii, alungă întunericul neîncrederii dintre noi și umple mintea noastră de cunoștința cea adevărată din înțelepciunea cea dată ție. Candela care arzi vesnic de dragostea lui Hristos, aprinde-ne si pe noi cu evlavie si iubire.

Dă-ne răbdarea ta, Sfinte, virtute cu care ai biruit privind la Cel a Cărui suferință a depășit orice suferință și a Cărui slavă strălucitoare a depășit orice slavă. Dă-ne curajul și voința ta; credința și iubirea ta către Dumnezeu. Învață-ne umilința cu care ai părăsit toate bucuriile și bogățiile pământești, iară pacea cu care ai stat în fața guvernatorului, fă să strălucească și în noi podoaba frumuseții inimii tale curate. Tu, care umpli de lumină pe cei credincioși, pune în noi, cu rugăciunile tale, temelia statorniciei și a sfințeniei, Moștenitorule al nemuririi, roagă-te să fim și noi împreună cu tine moștenitori. Tu, care te desfătezi cu cetele tuturor sfinților și faci fii ai luminii pe cei ce se roaga ție și te prăznuiesc, roagă-te să ajungem la Soarele dreptății și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Care strălucește peste toți cei pecetluiți cu Sângele Său. Căruia I se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, în vecii vecilor. Amin", potrivit doxologia.ro

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

SARBATOARE sambata, 17 iulie 2021. Crestinii ortodocsi praznuiesc o mare Sfanta, izbavitoare de duhuri rele! Iata cui trebuie sa urati "LA MULTI ANI"!

Efect de domino: Criza energetică din Europa începe să se resimtă şi asupra alimentelor

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sfântul Pantelimon rugăciune. Rugăciune pentru tămăduire către Sfântul Pantelimon

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies