SARBATOARE sambata, 17 iulie 2021. Crestinii ortodocsi praznuiesc o mare Sfanta, izbavitoare de duhuri rele! Iata cui trebuie sa urati "LA MULTI ANI"!

,
sarbatoare 17 iulie 2021
Calendar crestin-ortodox 2021. Sarbatoare mare pe 17 iulie 2021![Sursa foto: doxologia.ro]

Credinciosii ortodocsi o cinstesc, sambata, 17 iulie 2021, pe Sfanta Mare Mucenita Marina, izbavitoare de duhuri rele.


In articol:

Potrivit calendarului crestin-ortodox, la data de 17 iulie, in fiecare an, Biserica Ortodoxa o praznuieste pe Sfanta Mare Mucenita Marina, care este considerata in religia crestina, drept grabnica izbavitoare de duhuri rele.

Si tot in aceasta zi este pomenit di Sfantul Eufrasie, episcopul Ienopolei; Sfantii Mucenici Sperat şi Veroniche si Sfantul Nicolae Romanov. In acest an praznicele mai sus mentionate pica intr-o zi de sambata, in cea de-a patra saptamana dupa Rusalii, cand crestinii ortodocsi nu postesc insa se pot ruga cu evlavie si credinta Sfintilor pentru sanatate si liniste sufleteasca.

Sarbatoare sambata, 17 iulie 2021: Cine a fost Sfanta Mare Mucenita Marina

Potrivit crestinortodox.ro, Sfanta Mare Mucenita Marina s-a nascut si a crescut in Antiohia Pisidiei, intr-o familie de pagani. Dupa decesul mamei sale, pa cand avea doar 12 ani, Sfanta Marina a ajuns in grija unei femei crestine, de la care a invatat multe lucruri importante despre credinta in Dumnezeu si astfel a devenit o buna crestina si a decis sa ramana fecioara si sa se dedice lui Hristos.

Sfanta Marina si-a petrecut intreaga viata in post si rugaciune pana la varsta de 15 ani, cand dregatorul cetatii in care locuia a aflat despre existenta sa si a poruncit sa fie arestata, insa vazand

cat este de frumoasa, acesta a cerut-o de sotie. Insa tanara a refuzat categoric si in cele din urma dregatorul a decis sa o ucida prin decapitare. Sfintele sale moaste au fost pastrate mai intai in Antiohia pana in anul 908 si ulterior au fost duse in Italia. In prezent insa acestea se afla in Atena, in biserica inchinata Sfintei Mucenite. Iar mana sa dreapta se afla in Muntele Athos la manastirea Vatoped.

sarbatoare 17 iulie 2021
Sfanta Mare Mucenita Marina este cinstita la 17 iulie[Sursa foto: doxologia.ro]

Citeste si: Sfântul Pantelimon rugăciune. Rugăciune pentru tămăduire către Sfântul Pantelimon

Rugaciunea pe care a rostit-o Sfanta Mare Mucenita Marina in timpul patimirii sale

„Preaputernice Doamne, Căruia îţi stau înainte cu frică toate puterile cereşti şi toate începătoriile şi stăpâniile se cutremură înaintea feţei Tale, şi toată zidirea se ţine, se schimbă şi se înnoieşte cu tăria Ta cea atotputernică.

Tu, Stăpâne, caută din înălţimea cerului, de pe scaunul slavei Tale, spre mine, smerita, netrebnica şi nevrednica roaba Ta, că spre Tine nădăjduiesc, la Tine am năzuit şi pentru numele Tău pătimesc.

O, Preamilostive, caută şi vindecă acest trup rănit de bătăi şi rupt ca un sac! Înnoieşte sufletul meu şi-l păzeşte în împărăţia Ta. Dă-mi putere ca să biruiesc şi să calc pe vrăjmaşul meu, precum se calcă nisipul cu picioarele, ca să-i sfărâm puterea aceluia cu ajutorul Tău cel nebiruit, ca şi în mine să se preamărească Preasfânt numele Tău, în veci!”, potrivit

ortodoxia.me

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

SARBATOARE vineri, 16 iulie 2021. Credinciosii ortodocsi praznuiesc o Sfanta importanta a religiei crestine! Nu uitati sa le urati "LA MULTI ANI" celor care poarta...

Stelian Ion îi deplânge pe magistrați: 'Numărul mare de dosare care apasă pe umerii judecătorilor scade calitatea actului de justiţie'

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

// Sfântul Pantelimon rugăciune // Cine trebuie să se roage la Sfântul Pantelimon

// AFLĂ // CE nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie? Iată cui trebuie să spui „La mulți ani!” de Sfântul Ilie 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies