Sarbatoare 2 aprilie 2020: ce mare Sfant este in Calendarul Ortodox

Sfantul Cuvios Tit

Sarbatoare 2 aprilie 2020. Ce mare sfant este praznuit in calendarul ortodox.


In articol:

Luna aprilie este o luna cu o incarcatura spirituala mare in anul 2020. Pe langa praznuirea Invierii Domnului, care se va tine in data de 19 aprilie, sunt praznuiti sfinti importanti in celelalte zile.

Sarbatoare 2 aprilie 2020: Sfantul Cuvios Tit, facatorul de minuni

Unul dintre sfintii sarbatoriti pe 2 aprilie 2020 in calendarul ortodox este sfantul Cuvios Tit, care este considerat a fi un facator de minuni.

Cuviosul Tit a trait in secolul IX, perioada in care a fost o lupta acerva impotriva sfintelor icoane. Simtind chemarea credintei, Sfantul Cuvios Tit s-a calugarit de tanar si a propovaduit cuvantul Domnului in randul oamenilor.

Ca rasplata pentru dedicarea si smerenia lui, Dumnezeu i-a daruit darul facerii de minuni, atat in timpul vietii, cat si dupa trecerea sa la cele vesnice.

Citeste si: Paste 2020: Ce se intampla cu slujba de Inviere, anuntul Bisericii

Citeste si: Rugăciune făcătoare de minuni. De câte ori să o rostești pe zi

Sarbatoare 2 aprilie 2020: Sfintii Mucenici Amfian si Edesie

Sfintii Mucenici Amfian si Edesie

Tot in data de 2 aprilie 2020 sunt sarbatoriti Sfintii Mucenici Amfian si Edesie, care au trait pe vremea imparatului Maximian. Cei doi frati au devenit slujitori ai lui Hristos dupa ce au descoperit credinta in timp ce studiau la Berit, Beirutul de astazi.

Când crestinii din Cezareea au fost obligati prin decretul împaratului Maximian (305-313) sa jertfeasca idolilor, multi crestini, printre care si Amfian si Edesie, au refuzat sa jertfeasca si atunci au fost adusi înaintea stapânitorului Urban.

Refuzand sa se lepede de Hristos, cei doi frati au fost torturati si, in cele din urma, omorati, trupurile lor fiind aruncate in adancul marilor.

Citeste si: Patriarhul Daniel trimite cărți de rugăciuni gratis spitalelor

Sarbatoare 2 aprilie 2020: post mai bland

In data de 2 aprilie 2020 Calendarul Crestin Ortodox prevede dezlegare la untdelemn si vin pentru credinciosi.

Sarbatoare 2 aprilie 2020: rugaciune catre Sfantul Cuvios Tit

„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Tit, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Tit. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri”.

Cântarea 1, glasul al 8-lea, al Troparului Sfântului Cuvios Tit

Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând, israeliteanul striga: Izbăvitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm. Sfinte Cuvioase Părinte Tit, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Cu rugăciunile tale, Sfinte Tit, scapă-mă pe mine, care cu totul sunt împlântat cumplit în patimile trupului şi stricat de dezmierdări, cel ce eşti comoara nepătimirii.

Sfinte Cuvioase Părinte Tit, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Cu Dumnezeiască alegerea Duhului, din scutecele maicii tale ai fost adus lui Dumnezeu şi te-ai făcut tăinuitor şi slujitor Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Celei Neispitite de bărbat.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate