Șapte localități din Ilfov, în scenariul roșu. Când intră restricțiile în vigoare

,
Scenariul roșu
Scenariul roșu! Când intră restricțiile în vigoare

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. În timp ce autoritățile au început procesul amplu al vaccinării, unele localități au probleme imense.


In articol:

S-a decis intrarea în scenariul roșu   pentru acești români. Locuitorii din această zonă trebuie să se supună noilor restricții impuse azi, 5 februarie. 

scenariul rosu
Șapte localități din Ilfov, în scenariul roșu.

Citeste si: Coronavirus în România, 5 februarie 2021. Câte persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19? Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Restricții drastice pentru acești români

Autoritățile din județul Ilfov au decis introducerea unor noi măsuri de restricție de azi, 5 februarie, ca urmare a creșterii ratei de infectare cu COVID. 

7 localităși din Ilfov se află în scenariul roșu, iar restaurantele, cinematografele și cazinourile fiind închise.

Localitățile care se află în această situație sunt Balotești (3,73/1000 de locuitori), Bragadiru (3,40/1000 de locuitori), Corbeanca (4,40/1000 de locuitori), Gruiu (3,66/1000 de locuitori), Jilava (3,09/1000 de locuitori), Otopeni (3,60/1000 de locuitori) și Popești Leordeni (3,17/1000 de locuitori).

În Berceni, Afumaţi, Buftea, Chiajna, Măgurele, Snagov şi Voluntari, rata de incidență trece de 1,5 la mia de locuitori și poate ajunge până la 3 la mia de locuitori, potrivit Capital.

Citeste si: Simptome noi de Covid-19! Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Se pot confunda ușor cu alte afecțiuni

Restricții covid
Restricții drastice pentru acești români

Localități cu restricții mai lejere

La Brăneşti, Ciorogârla, Clinceni, Mogoşoaia şi în alte 10 localităţi din Ilfov sunt mai puţine cazuri de infectare. Asta înseamnă sub 1,5 persoane la mia de locuitori. Activităţile în interior sunt permise în limita a 50% din capacitate.

La miezul nopţii, măsurile vor intra în vigoare. În prezent, rata de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul întregului judeţ Ilfov, este de 2,3/1000 de locuitori.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 6 din 04.02.2021 privind carantinarea acestor persoane care sosesc în România. De asemenea, CNSU a decis și suplimentarea stocurilor de urgență cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Adevarul despre purtarea mastilor de protectie. De ce ar trebui sa purtam toti masti in public

Concret, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat Hotărârea nr.

6 din 04.02.2021 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, suplimentarea stocurilor de urgență cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit Capital.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Masca protectie coronavirus: care sunt cele mai bune masti

Sindicatul Europol îi laudă pe cei doi polițiști motocicliști care au prins un criminal sadic: Și-au pus la bătaie propriile motociclete

Iancu Sterp a făcut public cine va câștiga Survivor România! Este SCANDAL IMENS!

Coronavirus Romania: creste numarul cazurilor! Ultimele cifre oficiale: cate cazuri de coronavirus sunt acum in Romania

Infricosator: s-au descoperit simptome noi de coronavirus! Delirul, prezent la pacienti tineri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies