Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”: Incursiune de poveste pe plaiuri dobrogene

,

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, „ROventura” își începe incursiunea în Dobrogea. De data aceasta, George Mihai și Andreea Străvoiu ne vor arata, în premieră, spectaculoasele locuri cu o veritabilă comoară neexploatată a Dobrogei, cele mai vechi așezăminte monahale din România.

Primul popas al roventurienilor este la Murfatlar, locul în care vom descoperi povestea incredibilă a unor comori arhologice uitate, dar și felul în care a reușit un tânăr antreprenor să pună Valu lui Traian pe harta turistică a țării.

George Mihai si Andreea Străvoiu ajung la Ansamblul rupestru. Aici, Bisericile din cretă de la Murfatlar ar fi cele mai vechi de pe teritoriul României de azi, ceea ce le transformă într-un tezaur, unul ce a fost dintotdeauna interzis publicului larg.

O înlânțuire de galerii, un labirint de biserici și chilii săpate în dealul de cretă, asta reprezintă locul în care s-ar fi născut Creștinismul modern. Ansamblul rupestru de o valoare inestimabilă adăpostește foarte multe simboluri creștine dar și precreștine, fiind singurul loc din România unde au fost găsite celebrele rune folosite de vikingi. Acest loc ce respiră aer de patrimoniu mondial, e totodată și dovada că a existat viață monahală pe acest străvechi pământ dobrogean, încă din secolul X. Un loc desprins parcă de pe o altă planetă, dune albe ce se pierd în oglinda de apă, întocmai ca o oază-n desert.

Călătorii noștri ne poarta pașii, apoi, către o altă descoperire: Valu lui Traian. Oaza de relaxare din inima pădurii de stejari de la Valu lui Traian ne întâmpină cu brațele deschise, cu mesele întinse dar și cu o selecție de vinuri de pe dealurile Dobrogei.

Iată că Dobrogea câștigă teren în lupta pentru atragerea iubitorilor de turism oenologic, mai ales că Dumnezeu a fost foarte darnic cu aceste meleaguri.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă editie “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Urmează o săptămână cu emoții, aventură și distracție pe canalul de YouTube theXclusive! Luni, de la ora 19:00, vezi cele mai noi ediții ale emisiunilor tale preferate

IPS Calinic răspunde după ce a fost acuzat de 'practici de bullying': 'Vremea ţepelor în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a trecut'

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Daniel Pavel, împreună cu iubita la Teo Show! Declarația superbă de dragoste pe care i-a făcut-o Marina prezentatorului Survivor!

Mircea Diaconu vine marți, 27 iulie, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la ora 22:30, la Kanal D!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies