„S-a zguduit blocul”. Un bătrân de 86 de ani din Suceava a suferit mai multe arsuri pe corp, după ce o explozie a avut loc în apartamentul său

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 mar 2023, 18:27

Aceasta a fost atât de puternică, încât mai multe apartamente au fost avariate

Sursa: antena3.ro

În dimineața zilei de luni, 27 martie, în Suceava, o explozie puternică a zguduit un bloc, iar un bărbat în vârstă de 86 de ani a ajuns la spital, după ce a suferit mai multe arsuri pe corp. O altă femeie a avut și ea nevoie de îngrijiri medicale.

O explozie puternică s-a auzit într-un bloc din Suceava, iar un bărbat a suferit arsuri pe o suprafață de peste 20% din corp. Totul ar fi avut loc din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică a apartamentului cu pricina.

Un bătrân din Suceava a suferit arsuri grave, după ce o explozie a zguduit blocul în care locuia

Explozia a avut loc în centrul orașului Suceava, la primele ore ale dimineții.

Aceasta a fost atât de puternică, încât mai multe apartamente au fost avariate, iar proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia a suferit mai multe arsuri.

Oamenii au fost treziți din somn de zgomotul puternic al exploziei, dar și de pagubele provocate în doar câteva secunde.

„S-a zguduit blocul. S-a auzit și ne-am speriat”, „Eu am sărit. Eram în pat, dormeam și am sărit ca ars de acolo și am sunat la 112, neștiind exact ce s-a întâmplat”, „Am auzit un zgomot puternic.

Muncesc aici, la cabinetul medical, și am auzit un zgomot foarte puternic”
, au spus vecinii, conform observatornews.ro.

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, de polițiști, mai multe ambulanțe și o echipă de gaze care a oprit alimentarea.

Citește și: Trei minori sunt acuzați că și-au omorât un vecin pentru a îi fura bicicleta. Bărbatul de 81 de ani a mers să taie via

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„A fost afectat apartamentul, practic toată tâmplăria apartamentului. Din bloc, au mai fost afectate uşile a 6 apartamente şi de asemenea toată tâmplăria de pe scara blocului, geamurile şi uşa de la intrare”, a declarat Alina Găleată, ISU Suceava.

Bătrânul de 86 de ani a ajuns la spital cu grave arsuri pe corp

Conform personalului medical SMURD, bărbatul a suferit arsuri pe aproximativ 25% din suprafața corpului, de gradul doi spre trei.

Acesta era conștient, dar și stabil din punct de vedere hemodinamic.

Mai mult decât atât, o a doua persoană a avut nevoie de îngriji medicale, fără spitalizare, după ce a suferit un atac de panică.

Mai multe persoane au fost evacuate, iar alți locatari s-au autoevacuat. Pagubele materiale sunt costisitoare: o parte din ușile de la intrare, mai multe apartamente, o mașină parcată în dreptul blocului.

Citește și: Un șofer a făcut infarct la volan. A fost la un pas să ia cu el alte 5 vieţi, după ce a trecut pe contrasens și a zdrobit o mașină

Potrivit martorilor, în jurul orei 06:00, un miros puternic de gaz se simțea pe scara blocului, iar ușa de la bloc a fost lăsată deschisă de o femeie care ieșise să își plimbe cățelul.

De asemenea, reprezentanții firmei de gaz metan și criminaliștii au început cercetările.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!