„S-a zguduit blocul”. Un bătrân de 86 de ani din Suceava a suferit mai multe arsuri pe corp, după ce o explozie a avut loc în apartamentul său

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 mar 2023, 18:27

Aceasta a fost atât de puternică, încât mai multe apartamente au fost avariate

Sursa: antena3.ro

În dimineața zilei de luni, 27 martie, în Suceava, o explozie puternică a zguduit un bloc, iar un bărbat în vârstă de 86 de ani a ajuns la spital, după ce a suferit mai multe arsuri pe corp. O altă femeie a avut și ea nevoie de îngrijiri medicale.

O explozie puternică s-a auzit într-un bloc din Suceava, iar un bărbat a suferit arsuri pe o suprafață de peste 20% din corp. Totul ar fi avut loc din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică a apartamentului cu pricina.

Un bătrân din Suceava a suferit arsuri grave, după ce o explozie a zguduit blocul în care locuia

Explozia a avut loc în centrul orașului Suceava, la primele ore ale dimineții.

Aceasta a fost atât de puternică, încât mai multe apartamente au fost avariate, iar proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia a suferit mai multe arsuri.

Oamenii au fost treziți din somn de zgomotul puternic al exploziei, dar și de pagubele provocate în doar câteva secunde.

„S-a zguduit blocul. S-a auzit și ne-am speriat”, „Eu am sărit. Eram în pat, dormeam și am sărit ca ars de acolo și am sunat la 112, neștiind exact ce s-a întâmplat”, „Am auzit un zgomot puternic.

Muncesc aici, la cabinetul medical, și am auzit un zgomot foarte puternic”
, au spus vecinii, conform observatornews.ro.

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, de polițiști, mai multe ambulanțe și o echipă de gaze care a oprit alimentarea.

Citește și: Trei minori sunt acuzați că și-au omorât un vecin pentru a îi fura bicicleta. Bărbatul de 81 de ani a mers să taie via

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„A fost afectat apartamentul, practic toată tâmplăria apartamentului. Din bloc, au mai fost afectate uşile a 6 apartamente şi de asemenea toată tâmplăria de pe scara blocului, geamurile şi uşa de la intrare”, a declarat Alina Găleată, ISU Suceava.

Bătrânul de 86 de ani a ajuns la spital cu grave arsuri pe corp

Conform personalului medical SMURD, bărbatul a suferit arsuri pe aproximativ 25% din suprafața corpului, de gradul doi spre trei.

Acesta era conștient, dar și stabil din punct de vedere hemodinamic.

Mai mult decât atât, o a doua persoană a avut nevoie de îngriji medicale, fără spitalizare, după ce a suferit un atac de panică.

Mai multe persoane au fost evacuate, iar alți locatari s-au autoevacuat. Pagubele materiale sunt costisitoare: o parte din ușile de la intrare, mai multe apartamente, o mașină parcată în dreptul blocului.

Citește și: Un șofer a făcut infarct la volan. A fost la un pas să ia cu el alte 5 vieţi, după ce a trecut pe contrasens și a zdrobit o mașină

Potrivit martorilor, în jurul orei 06:00, un miros puternic de gaz se simțea pe scara blocului, iar ușa de la bloc a fost lăsată deschisă de o femeie care ieșise să își plimbe cățelul.

De asemenea, reprezentanții firmei de gaz metan și criminaliștii au început cercetările.