Rușii au preluat controlul! Ce se întâmplă în aceste momente cu a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina: „Un mic avantaj tactic”

,
Rusia captură centrală electrică Ucraina

Forțele ruse au capturat a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina: „Un mic avantaj tactic”

[Sursa foto: Twitter]

Un consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că forțele ruse au obținut un „mic avantaj tactic” în capturarea uzinei Vuhlehirsk.

Forțele ruse au capturat a doua cea mai mare centrală din Ucraina și efectuează o „redistribuire masivă” de trupe în trei regiuni din sud, a declarat un consilier prezidențial ucrainean, pe fondul așteptărilor privind o viitoare contraofensivă ucraineană.

Rușii au capturat a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina

Forțele ruse au transmis, miercuri, că au capturat centrala electrică Vuhlehirsk, alimentată cu cărbune din epoca sovietică, fiind prima victorie strategică a Moscovei în ultimele trei săptămâni.

Oleksiy Arestovici, un consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat capturarea centralei din estul regiunii Donețk, dar a declarat că a fost doar un „mic avantaj tactic” pentru Rusia.

Redistribuirea rusă în sud a părut a fi o trecere de la apărare strategică la ofensivă, a adăugat el, cu trupe trimise în regiunile Melitopol, Zaporizhzhia și Kherson.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 155 de război în Ucraina: Kievul și Cernihiv a fost atacat cu rachete. Oficiali ai Americii și Rusiei vor discuta pentru prima dată de la începerea invaziei în Ucraina

Ucraina a precizat că intenționează să recucerească orașul Kherson din sud, care a căzut în mâinile Rusiei în primele zile ale războiului.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a transmis anterior pe Twitter că Rusia concentrează „numărul maxim de trupe” în direcția Kherson, dar nu a oferit detalii.

Forțele ucrainene din sud au declarat că au ucis 66 de trupe inamice și au distrus trei tancuri și două depozite de arme în ultimele 24 de ore. Forțele rusești au atacat orașul Mykolaiv cu mai multe lansatoare de rachete, au adăugat ele.

De asemenea, Ucraina a bombardat un pod important care traversează râul Dnipro în Kherson, închizând traficul. Oficialii ruși declaraseră anterior că vor recurge în schimb la poduri de pontoane și feriboturi pentru ca forțele să traverseze râul.

Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va reconstrui podul Antonivskyi peste Dnipro și alte puncte de trecere din regiune.

„Facem totul pentru a ne asigura că forțele de ocupație nu au nicio posibilitate logistică în țara noastră”, a declarat președintele ucrainean, într-un discurs susținut miercuri seara.

Antony Blinken va vorbi cu Serghei Lavrov pentru prima dată de la începerea războiului

Între timp, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că a planificat o conversație la telefon cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov- prima între cei doi diplomați de dinaintea începerii războiului.

Washingtonul a făcut „o ofertă substanțială” Rusiei pentru eliberarea cetățenilor americani Brittney Griner și Paul Whelan, a declarat Blinken, fără a oferi detalii.

Citeste si: Rusia taie livrarea de gaz, din nou, într-o țară din Europa. Uniunea Europeană spune că este vorba despre un șantaj energetic

Blinken a declarat că va aborda cu Lavrov acordul provizoriu privind exporturile de cereale încheiat săptămâna trecută între Rusia, SUA, Turcia și Ucraina.

Convorbirea nu va fi „o negociere despre Ucraina”, a declarat Antony Blinken, în cadrul unei conferințe de presă, reafirmând poziția Washingtonului, potrivit căreia orice discuție privind încetarea războiului trebuie să aibă loc între Kiev și Moscova.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Magazinele din Franta inchid usile si luminile! Ce se întâmplă în aceste momente în Franța și la ce trebuie să ne așteptăm

Gazul azer ia locul gazului rusesc, în Italia

Magazinele din Franta inchid usile si luminile! Ce se întâmplă în aceste momente în Franța și la ce trebuie să ne așteptăm

Tensiunile dintre Rusia și Chișinău ating noi cote. Republica Moldova, amenințată cu război

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies