Rusia, amenințări directe către Finlanda și Suedia, cu grave repercusiuni militare, dacă se vor alătura NATO!

Author: Ana Filip
Actualizat: 26 nov 2022, 00:30

Rusia avertizeaza Finlanda si Suedia sa nu adere la NATO

Sursa: PixaBay

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse a transmis vineri că Rusia va răspunde dacă Suedia și Finlanda se vor alătură NATO.

În cursul zilei de vineri, 25 februarie 2022, Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, a invitat Suedia și Finlanda să participe în cadrul unui summit NATO desfășurat online, cu privire la situația conflictului dintre Rusia și Ucraina. Și tot ieri, Premierul Finlandei, Sanna Marin a transmis că țara sa este pregatita sa adere la NATO daca situația securității naționale se va acutiza, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Citeste si: LIVE UPDATE Arma de care toată lumea se temea a ajuns în Ucraina! Descoperirea făcută de corespondenții de război CNN

Rusia, amenințări directe către Finlanda și Suedia, cu grave repercusiuni militare, dacă se vor alătura NATO!

„Toate statele membre OSCE, inclusiv Finlanda și Suedia, au reafirmat principiul că securitatea unei țări nu poate fi construită în detrimentul securității altora.


Evident, aderarea Finlandei și Suediei la NATO, care este în primul rând o alianță militară, ar avea consecințe militare și politice grave, ceea ce ar impune țării noastre să răspundă”, a declarat ieri Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, potrivit antena3.ro

Citeste si: Decizia de ultimă oră luată de președintele american Joe Biden în ce privește Ucraina în urma convorbirii de 40 de minute cu președintele ucrainean Zelenski

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

LIVE UPDATE Ziua 319 de război în Ucraina. O persoană a fost ucisă în urma atacului asupra unei centrale din regiunea Donețk

Pe de altă parte, Consiliul Europei a decis vineri suspendarea apartenenței Rusiei la structurile organizației. Reprezentanții celor 47 de state membre au convenit "să suspende Federația Rusă din drepturile sale de reprezentare în Consiliul Europei", în baza articolului 8 din statut.

Rusia se împotrivește categoric extinderii Alianței Nord-Atlantice în partea de est și cere garanții de securitate Statelor Unite Ale Americii și țărilor NATO.

Așa cum ceruse garanții și Ucrainei înainte de a lansa atacul asupra sa.

Citeste si: A fost declarată o nouă stare de asediu în Kiev. Primarul Kievului: "Cine este pe stradă după ora 17:00 este considerat dușman"

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies