LIVE UPDATE Arma de care toată lumea se temea a ajuns în Ucraina! Descoperirea făcută de corespondenții de război CNN

Author: Alice Popescu
Actualizat: 26 nov 2022, 01:00

Corespendentii CNN au facut descoperirea de care se temea toata lumea

Rusia se confrunta cu o rezistenta puternica din partea Ucrainei si invazia armatei ruse nu a mers conform planului.

Un lansator de multiple bombe termobarice a fost vazut de catre o echipa CNN la sud de Belgorod, Russia, la granita cu Ucraina. TOS-1 sauTOS-2 este lansatorul multiplu de bombe vazut de echipa CNN. Nu exista nicio dovada ca aceste bombe sunt folosite pe teritoriul Ucrainei. Aceste tipuri de arme nu folosesc munitie conventionala. Aceste arme contin explozibil de temperaturi si presiuni inalte. Sunt numite de "bombe cu vacuum" deoarece abosorb oxigenul din aerul inconjurator deoarece la detonare absorb oxigenul din aerul inconjurator pentru a genera o explozie neobisnuit de puternica, mult peste cea clasica, potrivit cnn.com.

Citeste si: Volodemir Zelenski a refuzat negocierile în condițiile impuse de invadatorii rusi. Ce l-a revoltat pe liderul ucrainean

Expertii militari spun ca Rusia va folosi superarme mortale care vor evapora efectiv corpuri si vor distruge organe interne daca asaltul din Ucraina va da grs. Oficialii din Europa de Vest se tem ca Putin va face uz de arme termobarice care este supremul bombelor.

Expertii militari occidentali se tem de ce este mai rau din partea lui Putin

Citeste si: Decizia de ultimă oră luată de președintele american Joe Biden în ce privește Ucraina în urma convorbirii de 40 de minute cu președintele ucrainean Zelenski

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Aceste arme sunt numite si bombe de vid care sunt explozive super puternice care folosesc atmosfera in sine ca si parte a expoziei. Bomba in sine functioneaza folosind oxigen din aer pentru a genera explozii la temperaturi super inalte. Acestea le fac de departe cele mai mortale fata de o bomba conventionala. Au fost folosite de armata SUA in Afganistan si sunt dintre cele mai puternice arme non nucleare care au fost dezvoltate vreodata.

Ce este o bomba termobara si cand au mai folosit rusii asa ceva

Citeste si: A fost declarată o nouă stare de asediu în Kiev. Primarul Kievului: "Cine este pe stradă după ora 17:00 este considerat dușman"

O bomba termobara data de americani in Afganistan in 2017 cantarea aproape 9 8000 de kilograme.

Acest explozibil a facut o groapa de 300 de metri largime. Rusia si armata americana au dezvoltat aceste arme in timpul Razboiului Rece. Rusia a detonat cea ma mare bomba termobara facuta vreodata in 2007. Aceasta a fost data intr-un teritoriu rusesc si a creat o explozie echivalenta a 39, 9 tone.

Un oficial a declarat ca: "Cea mai mare teama este ca daca nu isi vor indeplini obiectivele, vor face uz de o violenta de nedescris.

Nu adera la o proportie asemanatoare ca proportionalitate si necesitate care legile din Europa. Pana acum, Ucraina a stat piept fortelor ruse si se pare ca a si pierdut o parte din armament. Rusii nu se asteptau la o asemenea rezistenta din partea Ucrainei. Controlul militar al Ucrainei ramane intact momentan. Nu se asteptau sa se miste atat de greu spre inima Kiev-ului."

 

 

 

Taguri: