Volodimir Zelenski a refuzat negocierile în condițiile impuse de invadatorii rusi. Ce l-a revoltat pe liderul ucrainean

Author: Alice Popescu
Actualizat: 28 feb 2022, 08:10

Volodemir Zelenski nu vrea negocieri in Belarus

Volodimir Zelenski este pregatit sa negoicieze cu oficialii rusi, insa nu pe teritoriul Belarusului.

Delegatia rusa se afla deja la Belarus pentru a discuta cu reprezentantii Ucrainei, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

"În conformitate cu acordul la care s-a ajuns, delegația rusă, formată din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Apărării și ai altor departamente, inclusiv ai administrației prezidențiale, a sosit în Belarus pentru negocieri cu ucrainenii. Vom fi pregătiți să începem aceste negocieri de la Gomel”, a declarat Peskov reporterilor, potrivit Interfax.

Citeste si: Declarația de ultimă oră a președintelui Joe Biden: "Există două opţiuni: Începe al Treilea Război Mondial, adică fizic să intri în război cu Rusia"

De ce a refuzat presedintele Zelenski negocierile din Belarus

Potrivit AFP, Volodimir Zelenski a spus că este pregătit pentru discuții cu Rusia, dar nu în Belarus, un oraș din care sunt lansate rachete către țara sa."Dacă

nu ar exista acțiuni agresive de pe teritoriul tău, am putea vorbi la Minsk, dar acum nu. Putem alege alte orașe pentru întâlnire", a spus Zelenski într-un mesaj video duminică.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku- cu toții am oferit acest lucru părții ruse. Și orice alt oraș ne este potrivit într-o țară de pe teritoriul căreia nu zboară rachete.

Numai așa negocierile pot fi sincere. Și pot pune capăt războiului cu adevărat”, a declarat el.

Noua declaratie a presedintelui Zelenski din aceasta duminica dimineata

Citeste si: Japonia, sub amenințarea Coreei de Nord la scurt timp după ce a ajutat Ucraina

Intr-o declaratie, in aceasta duminica, presedintele Zelenski a acuzat armata rusa ca a omorat civili ucrainieni pentru au avut curajul sa se apere.

Ucrainienii si-au manifestat curajul de a se apara si de a-si apara pamantul si sa salveze Europa. Nu este vorba doar despre invazia Rusiei in Ucraina. Este inceputul unui razboi impotriva Europei, impotriva structurilor europene, impotriva democratiei, a legilor umane si reguli. Zelenski a mai declarat ca: "Cine isi doreste sa se alature Ucrainei, Europei si lumii, poate veni sa lupte umar la umar cu ucrainienii impotriva Rusiei si a ciminalilor."