Rugăciunea către Sfântul Ștefan împlinește dorințe și aduce liniște sufletească. De ce trebuie să o spună credincioșii pe 27 decembrie 2021

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 dec 2021, 08:30

Rugăciunea către Sfântul Ștefan se spune pe 27 decembrie

Sursa: unsplash

Una dintre cele mai mari sărbători din luna decembrie este cea dedicată Sfântului Ștefan. Acesta este prăznuit pe 27 decembrie, iar cu această ocazie, credincioșii rostesc cea mai puternică rugăciune închinată Sfântului Ștefan.

Se spune că atunci când sunt rostite din suflet, cu toată ființa, rugăciunile au puterea de a face minuni pentru credincioși. În a treia zi de Crăciun, în calendarul creștin ortodox este prăznuit Sfântul Ștefan. Care este rugăciunea închinată Sfântului Ștefan pe care toți credincioșii trebuie să o rostească pe 27 decembrie?

Rugăciunea către Sfântul Ștefan care se rostește pe 27 decembrie 2021

Pe 27 decembrie 2021, creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Ștefan.

În calendarul creștin orodox este sărbătoare cu cruce roșie în a treia zi de Crăciun. Cu această ocazie, credincioșii rostesc cea mai puternică rugăciune închinată Sfântului Ștefan. Se spune că cei care spun această rugăciune vor avea parte de noroc, sănătate, iar dorințele lor vor avea șanse mai mari să devină realitate în anul ce vine.

În plus, cei care au probleme sau greutăți pe suflet se pot ruga la Sfântul Ștefan și îi pot cere acestuia să le aducă liniște în suflet și să le dea putere să treacă peste toate problemele.

Sfântul Ștefan este cel care îi protejeză pe cei aflați în necaz și se spune că rugăciunile închinate lui pot face minuni pentru cei care cred în puterea acestor cuvinte.

„Sfinte mare mucenice al lui Hristos Ștefane, cel ce ai proslăvit pe Dumnezeu întru mădularele tale cele mucenicești, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinși de nevoi și ispite; ci te roagă pentru noi Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea, și să departeze de la noi pe tot vrajmașul cel pornit asupra noastra, prin mânia lui Dumnezeu pentru păcatele noastre.



Roagă-te, sfinte al lui Dumnezeu cu aceeași căldură cu care te-ai rugat pentru ucigașii tăi; roagă-te să depărteze de la noi furia celor fără de Dumnezeu și să ne apere pe noi, poporul Sau cel nou ales, ca prin rugăciunile tale fiind mântuiți, să lăudăm bunătatea lui Dumnezeu cea nespusă și pe tine să te mărim în vecii vecilor. Amin!”, aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ștefan.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Mesaje de Sfântul Ștefan 2021. 30 de urări pe care să le faci sărbătoriților pe 27 decembrie 2021

Sfântul Ștefan, prăznuit în calendarul creștin ortodox pe 27 decembrie

În fiecare an, în a treia zi de Crăciun, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan. După întemeierea Bisericii, șapte bărbați credincioși au fost aleși pentru a sluji în cadrul bisericilor, dar și să se asigure că învățăturile bisericești sunt duse mai departe într-un mod corect. Primul dintre bărbați a fost Sfântul Ștefan. De-a lungul vieții sale, Sfântul Ștefan și-a demonstrat în repetate rânduri credința, acesta cunoscând foarte bine Scriptura.

Deși doar răspândea cuvântul lui Dumnezeu, fariseii au considerat că ceea ce face el este blasfemie și l-au condamnat la moarte.

Astfel, Sfântul Ștefan a fost omorât cu pietre. Înainte de a-și da ultima suflare, Sfântului Ștefan i s-a arătat Iisus Hristos, moment în care acesta a rostit următoarele cuvinte: „Iată văd cerurile deschise și pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu.”, conform crestinortodox.ro. 

În credința creștină, Sfântul Ștefan este considerat cel dintâi martir al Bisericii lui Hristos. El s-a jerfit pentru credință, motiv pentru care este prăznuit de Biserica Ortodoxă an de an, pe data de 27 decembrie.

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sfântul Ștefan. Bucatele pe care toate gospodinele trebuie să le pregătească pe 27 decembrie 2021

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!