Rugăciunea care se citește în Postul Crăciunului 2021. Este important ca toți credincioșii să o rostească

,
rugaciune postul craciunului 2021

În Postul Crăciunului, credincioșii sunt îndemnați să se roage mai mult

[Sursa foto: unsplash]

Postul Crăciunului 2021 nu este doar despre abținerea de la alimentele de origine animală, ci și despre întoarcerea la credință. Ce rugăciune ar trebui să citească toți credincioșii în Postul Crăciunului?


In articol:

Perioadele de post îi pregătesc pe credincioși pentru a întâmpina așa cum se cuvine marile sărbători de peste an. Astfel, Postul Crăciunului se ține înainte de Nașterea Domnului și durează 40 de zile. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Postul Crăciunului și cum ar trebui să se roage?

Postul Crăciunului 2021. Rugăciunea care se rostește în fiecare zi de post

Postul Crăciunului începe în anul 2021 pe 15 noiembrie și se încheie pe 24 decembrie. În cele 40 de zile de post, creștinii ortodocși ar trebui să se abțină de la alimentele de origine animală, dar și să dea dovadă de bunătate la fiecare pas. Se crede că postul trebuie să fie atât din punct de vedere alimentar, cât și spiritual. Astfel, pe lângă prepararea unor rețete speciale, fără lapte, carne, ouă sau unt, credincioșii sunt îndemnați de Biserica Ortodoxă să acorde mai mult timp rugăciunii și să facă fapte bune ori de câte ori au ocazia.

În Postul Crăciunului, credincioșii își amintesc de postul pe care l-a ținut Moise pe Muntele Sinai așteptând să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. În perioada de post, biserica le recomandă credincioșilor să se roage pentru iertarea păcatelor, pentru liniște sufletească și armonie în familie. 

rugaciune postul craciunului 2021

Postul Crăciunului 2021 începe pe 15 noiembrie 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Când se mănâncă pește în Postul Crăciunului 2021? Zilele în care românii au dezlegare la pește

În Postul Crăciunului, dar și în restul perioadelor de post de peste an, se spune că există o rugăciune care face minuni pentru credincioși.

Rostită în fiecare zi din Postul Crăciunului, această rugăciune îi va ajuta pe credincioși să își găsească liniștea și să uite de problemele de zi cu zi.

„Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche și cea Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruința asupra păcatului,- că împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”, aceasta este rugăciunea care se rostește în fiecare post, inclusiv în Postul Crăciunului, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste si: TOP 5 cele mai delicioase deserturi de post. Trebuie să le încerci!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Când începe și cât durează Postul Crăciunului în 2021

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar creștin ortodox noiembrie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători religioase din luna noiembrie 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies