Romanii vor primi noi ajutoare financiare de la 1 ianuarie. Cine poate beneficia de bani dati de stat

,

In Senat are loc dezbaterea unui nou proiect legislativ.

Acesta prevede ca familiile monoparenale al caror venit mediu lunar este mai mic de 1,5 salarii minime brute pe tara sa beneficieze de indemnizatii lunare, incepand de la 1 ianuarie. Aceste indemnizatii vor fi echivalente cu salariul minim brut pe economie care, in momentul de fata, este de 1.900 lei.

”Familiile monoparentale aflate in situatie de dificultate al caror venit mediu lunar este mai mic decat 1,5 salarii minime brute pe tara au dreptul la un sprijin financiar ca forma de asistenta sociala. Sprijinul financiar se asigura prin acordarea unei indemnizatii lunare cu intretinere, in conditiile prevazute de prezenta lege, in suma neta echivalenta cu nivelul salariului minim brut pe tara la data stabilirii dreptului”, se arata in proiectul de lege.

Conform proiectului, familia monoparentala este definita ca o familie formata dintr-o persoana singura (necasatorita, vaduva, divortata etc.) care locuieste impreuna cu unul sau mai multi copii, in varsta de pana la 18 ani (sau pana la 26 de ani pentru cei care urmeaza cursuri de invatamant la zi) si pe care ii ingrijeste.

 

 

 

Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Nemilosul Istanbul”, Cenk isi declara dragostea!

Prognoza meteo ANM pentru marți, 20 octombrie. Vremea va fi rece!

Avem vaccin gripal! Ministerul Sanatatii a inceput distribuirea. Cine poate sa primeasca una dintre cele 500.000 de doze

Care sunt restrictiile propuse de DSP Bucuresti spre aprobare in sedinta cu Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, dupa ce rata infectarilor a depasit 3...

Ce pensii vor avea soldații care au luptat în Irak sau Afganistan


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies