Românii ar putea fi scutiți de aceste costuri pe o perioadă de 10 ani, pe teritoriul UE. Despre ce taxe este vorba?

,
euro
Uniunea Europeana ar putea prelungi scutirea de la taxa de roaming

Comisia Europeană a adus în discuție prelungirea scutirii de la taxele de roamning pentru cetățenii din statele membre ale Uniunii.


In articol:

Comisia Europeană ar putea propune o prelungire cu zece ani a suspendării costurilor de roaming pentru cetățenii din țările membre UE, conform informațiilor apărute în presa internațională.

Măsura a intrat deja în vigoare din 2017, dar ar urma să expire la sfârşitul anului 2022.

Costurile de roaming în UE ar putea rămâne suspendate în următorii 10 ani

Comisia Europeană  va propune o prelungire cu zece ani a anulării costurilor de roaming între statele membre UE, conform  afp.com

Un regulament prezentat de către Bruxelles garanteză faptul că „consumatorii vor beneficia de aceeaşi calitate şi viteză a conexiunii la reţeaua telefoniei mobile în străinătate ca acasă, atunci când sunt disponibile reţele echivalente”.

Citeste si: Reguli unice în aeroporturi! Proiectul pregătit de comisarii europeni pentru un tranzit rapid şi sigur

Viteza internetului pe mobil mai slabă în străinătate

Aproximativ 33% dintre europeni sunt de părere că viteza internetului  pe mobil este inferioară celei din ţara lor de origine atunci când se află în străinătate, arată Comisia Europeană.

Stoparea costurilor de roaming este una dintre reformele cele mai concrete din ultimii ani în favoarea consumatorilor europeni.

Legea a intrat în vigoare din iunie 2017 și le permite europenilor, pe o perioadă iniţială de cinci ani, să folosească tarifele mobile naţionale în întreaga Uniune.

Comisia Europeană  a menționat și faptul că folosirea datelor mobile a crescut de 17 ori în vara lui 2019, faţă de vara lui 2016, înainte de suprimarea acestor costuri.

Comisarul european Thierry Breton a declarat că această măsură reprezintă  „o piatră de temelie a pieţei unice, dovedită”.

Regula vizează toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar şi Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, însă nu şi Regatul Unit, care a încetat definitiv să aplice reglementările europene de la 1 ianuarie.

Citeste si: Zboruri suspendate! Românii care se întorc din această țara trebuie să stea în carantină

Statele nu le pot interzice călătoriile

Comisia Europeană  a făcut un apel la statele membre să revină la o abordare coordonată a libertății de circulație a persoanelor și a mărfurilor.

“Solicităm revenirea la o aplicare corectă a recomandărilor adoptate de Consiliul UE. Am trimis o scrisoare către șase state membre privind interdicția de intrare și ieșire din țară, deoarece au mers prea departe”. Pot „descuraja călătoriile, însă nu „ le pot interzice ”, a declarat comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, cu ocazia Consiliului Afaceri Generale al UE, conform ANSA.

„Cerem celor șase state membre să adopte o abordare diferită la frontieră, să nu mai blocheze camioanele, deoarece dorim ca pe piața noastră internă să existe o liberă circulație a

mărfurilor”, a adăugat comisarul UE.

Țările care au primit scrisoarea de rechemare de la Comisia Europeană pentru măsurile prea restrictive la frontierele interne sunt Germania, Belgia, Ungaria, Finlanda, Danemarca și Suedia.

Citeste si: Zboruri suspendate din cauza noii tulpini a coronavirusului? Anunț oficial: „Controale mai stricte la granițe și reducerea traficului aerian!” Unde se aplică restricțiile?

Cele șase state membre care au primit avertizarea  „au la dispoziție zece zile pentru a răspunde”, în timp ce autoritățile de la Bruxelles  „monitorizează îndeaproape” demersurile lor.

“Sunt convins că vom găsi cât mai curând posibil soluții împreună cu cele șase state, fără a fi nevoie să apelăm măsuri legale, care pot fi lungi. Găsirea soluțiilor este în interesul tuturor”, a concluzionat Wiegand.

Citeste si: Testele rapide pentru Covid-19 recunoscute de Uniunea Europeană. Iată lista completă!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cutremur violent în Europa, de 6,4 grade! Unde s-a produs

Filmare impresionantă de la Cernobîl, la 35 de ani de la accident: caii sălbatici, lupii și căprioarele revin în zonele din care omul a plecat

S-a aflat adevărul! Cu cine a fost căsătorită Denise Rifai? Vedeta OBLIGATĂ să recunoască

Atenţie! Ce trebuie să facă toţi românii până la 1 ianuarie? Anunţul a venit chiar de la Guvern

Când se schimbă banii în România? Ţara noastră ar putea trece în curând la Euro

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies