România, țara cu cea mai mare rată a deceselor provocate de COVID-19 din Uniunea Europeană! Alexandru Rafila spune cum s-a ajuns în această situație

,
Romania cea mai mare rată a deceselor provocate de COVID-19
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS[Sursa foto: Captură KANAL D]

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, la nivel mondial și-au pierdut viața o mulțime de persoane, iar o statistică îngrijorătoare arată că România ocupă un loc fruntaș când vine vorba despre rata deceselor provocate de COVID-19 în Uniunea Europeană, raportată la populație.


In articol:

Un raport al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor arată că, în prezent, România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a deceselor provocate de COVID-19. Situația este una îngrijorătoare, având în vedere că pandemia de coronavirus nu a ajuns la final, iar specialiștii se așteaptă ca din această toamnă numărul îmbolnăvirilor să crească.

Cum a ajuns România să aibă cea mai mare rată a deceselor provocate de COVID-19 din Uniunea Europeană?

Studiul realizat recent arată că, în România, rata deceselor provocate de COVID-19 este de de 3,1 la 100.000 de locuitori, fiind cea mai mare din Uniunea Europeană, raportată la populație.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care au fost luate măsurile necesare pentru a ține pe loc r ăspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Mii de teste Covid-19 GREȘITE! Scandal uriaș după ce mii de persoane au fost diagnosticate greșit

Întrebat care ar fi explicația pentru această situație delicată, medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat care ar putea fi cauzele numărului mare de decese înregistrate pe teritoriul României din cauza coronavirusului.

"Este preocupant, pentru că, după România, urmează la distanță apreciabilă Bulgaria, cu 1,5 decese la 100.000 de locuitori, după care toate țările au o cifră mai mică de 1, unele chiar extrem de mică.

Asta demonstrează că pacienții din România care fac infecția cu coronavirus în această perioadă sunt, destul de mulți, din categoia persoanelor cu comorbidități, care sunt dispuse la forme mai grave, cu complicații, și din păcate se ajunge și la deces. E un indicator al capacității sistemului de sănătate de a trata aceste cazuri de infecție cu coronavirus într-o țară din Uniunea Europeană. Avem capacitatea să tratăm acești pacienți, dar nu cu succes.
Dar cauza nu putem s-o stabilim în acest moment. Poate fi vorba de o afectare mai mare la pacienții cu comorbidități sau poate fi vorba despre unele unități sanitare care nu reușesc să trateze toți pacienții sau există unele disfuncționalități. Dar mortalitatea, raportată la numărul populației, este un indicator care trebuie luat în considerare și cred că acolo ar putea fi aduse unele îmbunătățiri. Bănuiesc că astfel de suprasolicitări – și ale persoalului medical, sunt oameni care lucrează acolo de mult timp, fără concedii, sub presiune foarte mare – și atunci trebuie să găsim o soluție astfel încât să repartizăm această povară și în alte zone,
care sunt mai puțin afectate în acest moment. Asta este opinia mea, bineînțeles."
, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Coronavirus a suferit o mutatie care il face si mai contagios, dar mai putin mortal. Europa in alerta

Deși nu a putut fi determinată o cauză exactă a creșterii numărului deceselor provocate de COVID-19, Alexandru Rafila crede că poate fi vorba despre un val de îmbolnăvire în rândul persoanelor care prezintă comorbidități, dar și despre o suprasolicitare a personalului medical.

Citeste si: Ţara din Europa care înregistrează o creştere majoră a cazurilor de coronavirus

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bani de la Guvern! 2.000 pentru profesori și 1.500 de lei pentru personalul nedidactic (proiect de lege)

Ce conține vaccinul: Peste 23.000 de persoane s-au infectat, după ce s-au vaccinat cu prima doză, aproape 4.700, după rapel

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Larisa Udila a povestit exact ce s-a intamplat in ziua in care Adelina Pestritu a fost confirmata cu coronavirus: ‘’Adelina nu a mai ajuns’’

Gestul imprudent facut de Adelina Pestritu in ziua in care a fost confirmata cu COVID-19: "Te-ai plimbat toata ziua…"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies