Bani de la Guvern! 2.000 pentru profesori și 1.500 de lei pentru personalul nedidactic (proiect de lege)

,

Un proiect de lege care prevede ca profesorii si educatorii vor primi un stimulent de risc a fost depus la Parlament. Despre ce este vorba?


In articol:

Mai multi parlamentari ai PSD au depus la Parlament proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru profesori si educatori, dar si pentru personalul nedidactic din unitatile de invatamant.

Cand se vor acorda banii

Este vorba despre 2000 de lei lunar pentru cadrele didactice si 1500 de lei pentru personalul nedidactic, iar proiectul de lege prevede ca aceste sume sa se acorde pe durata starii de alerta si a starii de urgenta.

"Articolul I. (1) - Cadrele didactice, precum si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat vor primi un stimulent de risc in cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toata durata starii de alerta si a starii de urgenta, pentru implicarea si expunerea in fata riscului raspandirii coronavirusului COVID-19.

(2) - Stimulentul de risc acordat conform aIin. (1) nu se cuprinde in baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale, contributiei de asigurari sociale de sanatate, respectiv a contributiei asiguratorii pentru munca, reglementata la titlul V <Contributii sociale obligatorii> din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. II. In termen de 15 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Guvernul va emite normele de aplicare ale prezentei legi", se arata in propunerea legislativa.

bani
bani, imagine ilustrativa

Pentru ca proiectul sa fie votat cat mai rapid, a fost solicitata procedura de urgenta.

"Decizia celor care au initiat acest proiect a fost ca cadrele didactice sa beneficieze de un stimulent de 2.000 de lei lunar, iar personalul didactic auxiliar si personal nedidactic, 1.500 de lei lunar. Mentionez faptul ca de aceste stimulente vor beneficia si cei care vor face cursurile fizic la scoala, dar si cei care vor face cursurile online. Explicatia este una foarte simpla, Guvernul a esuat in a pune la dispozitia dascalilor instrumentele necesare pentru incepere in siguranta a anului scolar, iar in regim de urgenta credem ca dascalii, dar si personalul auxiliar au nevoie de aceste stimulente pentru a-si achizitiona pana la urma acele rechizite de care au nevoie, pentru a-si asigura dezinfectantii, mastile", a declarat Alfred Simonis, liderul deputatilor PSD

Citeste si: Cu cat cresc pensiile? Abia acum s-a aflat valoarea reala! Florin Citu: "Crestem pensiile cu cea mai mare suma"

Citeste si: Cati bani a obtinut Romania pentru relansarea economica. Iohannis: "Am obtinut o suma impresionanta"

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pe cine iubeste, de fapt, Alexandra de la Puterea dragostei: "Pe unul il plac, de celalalt sunt indragostita maxim"

MEGA-EȘEC într-un județ: Aproape 50% dintre cadrele medicale AU REFUZAT să se vaccineze împotriva COVID-19

Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui Vadim Tudor! Toată lumea a rămas mască

Larisa Udila a povestit exact ce s-a intamplat in ziua in care Adelina Pestritu a fost confirmata cu coronavirus: ‘’Adelina nu a mai ajuns’’

Maria Ciobanu implineste astazi 83 de ani! Cum arata dupa ce si-a facut nenumarate operatii estetice! O mai recunosti?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies