Romania, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane! Reactia ministrului de Interne Marcel Vela

,

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că a luat notă de publicarea raportului Departamentului de stat al SUA cu privire la traficul de persoane.


In articol:

România, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane! "MAI a acţionat în mod constant astfel încât în acest an să avem o evaluare pozitivă şi să putem evita un raport negativ pentru al treilea an consecutiv, Nici 2018, nici 2019 nu au o evaluare tocmai bună", a adăugat Vela, citat de Digi24.

"Am luat notă de publicarea raportului Departamentului de Stat privind combaterea traficului de persoane. În ansamblul său, raportul conturează imaginea generală a activității anti-trafic din România. În acest an, autoritățile au manifestat o preocupare constantă pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane și cest lucru se vede în rezultatele obținute.

Deși pandemia a fost principala preocupare, MAI și-a făcut datoria în tot ceea ce înseamnă combaterea și prevenirea traficului de persoane. Menționez inclusiv discuțiile cu Ministerul Justiției, DIICOT, Ministerul Muncii, Ministerul Educației, organizații internaționale și societatea civilă.

MAI a acţionat în mod constant astfel încât în acest an să avem o evaluare pozitivă şi să putem evita un raport negativ pentru al treilea an consecutiv, Nici 2018, nici 2019 nu au o evaluare tocmai bună”, a precizat ministrul.

România, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane!

România, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane!

Prezent la conferința de la sediul MAI, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a declarat că "sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost reduse".

"Din păcate, România rămâne pe lista de supraveghere de nivelul 2 pentru al doilea an consecutiv ceea ce înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane. Anul trecut, sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate. Bandele au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat în trecut.

Fac apel la conducerea Parlamentului. Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a prinde infractorii și pentru a recupera prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine", a declarat diplomatul american.

 

Sursa foto: gov.ro

 

 

Citește și:

Ziua Drapelului National: de ce are steagul Romaniei 3 culori si de ce au fost alese aceste nuante

DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

S-a deschis Cutia Pandorei! Anunț important pentru toți concurenții: "Am hotărât să..."

Anunt oficial despre cardurile de sanatate. Ce se intampla de la 31 iulie cu toate cardurile emise

Tradiții și obiceiuri de Ziua Morților: ce e bine să dai de pomană, ce nu trebuie să faci astăzi sub nicio formă


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies