Romania, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane! Reactia ministrului de Interne Marcel Vela

,

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că a luat notă de publicarea raportului Departamentului de stat al SUA cu privire la traficul de persoane.


In articol:

România, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane! "MAI a acţionat în mod constant astfel încât în acest an să avem o evaluare pozitivă şi să putem evita un raport negativ pentru al treilea an consecutiv, Nici 2018, nici 2019 nu au o evaluare tocmai bună", a adăugat Vela, citat de Digi24.

"Am luat notă de publicarea raportului Departamentului de Stat

privind combaterea traficului de persoane. În ansamblul său, raportul conturează imaginea generală a activității anti-trafic din România. În acest an, autoritățile au manifestat o preocupare constantă pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane și cest lucru se vede în rezultatele obținute.

Deși pandemia a fost principala preocupare, MAI și-a făcut datoria în tot ceea ce înseamnă combaterea și prevenirea traficului de persoane. Menționez inclusiv discuțiile cu Ministerul Justiției, DIICOT, Ministerul Muncii, Ministerul Educației, organizații internaționale și societatea civilă.

MAI a acţionat în mod constant astfel încât în acest an să avem o evaluare pozitivă şi să putem evita un raport negativ pentru al treilea an consecutiv, Nici 2018, nici 2019 nu au o evaluare tocmai bună”, a precizat ministrul.

România, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane!

România, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane!

Prezent la conferința de la sediul MAI, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a declarat că "sub fostul guvern,

eforturile de combatere a traficului de persoane au fost reduse".

"Din păcate, România rămâne pe lista de supraveghere de nivelul 2 pentru al doilea an consecutiv ceea ce înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane. Anul trecut, sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate. Bandele au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat în trecut.

Fac apel la conducerea Parlamentului. Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a prinde infractorii și pentru a recupera prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine", a declarat diplomatul american.

 

Sursa foto: gov.ro

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ziua Drapelului National: de ce are steagul Romaniei 3 culori si de ce au fost alese aceste nuante

Britanicul Lewis Hamilton a reuşit al 99-lea pole position din carieră

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

S-a deschis Cutia Pandorei! Anunț important pentru toți concurenții: "Am hotărât să..."

Anunt oficial despre cardurile de sanatate. Ce se intampla de la 31 iulie cu toate cardurile emise

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies